onsdag 3 januari 2007

Five Principles for Happiness in 2007

Happiness

Bilden på Happinessfyrverkerierna är tagen av jaja_1985 med Creative Commons licens.

eller vilket annat år som helst... Här följer ett referat av en artikel som jag hittade via Yahoo. Five Principles for Happiness in 2007 kommer från ekonomibloggen The Automatic Millionaire av författaren David Bach som har skrivit ett flertal bestsellers om hur man får ihop en förmögenhet innan man går i pension. Bach propagerar för att man skall leva ett rikt liv men påpekar att man för att få ett rikt liv inte nödvändigtvis behöver mer pengar utan att man istället skall satsa på The Live Rich Factor.

Enligt Bach finns det 5 grundprinciper bakom hur man får ett rikt liv.


  • Principle 1: Give Yourself a Break


  • Principle 2: Get Connected with Your Truth


  • Principle 3: Stop Judging Yourself


  • Principle 4: Stop Judging Others


  • Principle 5 : Pursue Fun with a Vengeance
Principerna går i korthet ut på att man måste förlåta sig själv för att kunna gå framåt i livet. Genom att sluta fördöma sig själv ( och andra) når man lättare lycka. Man skall också fråga sig själv vad som gör en lycklig hemma, på jobbet, ja rent allmänt i livet. Vad är det som hindrar dig att vara lycklig? Slutligen skall man helt enkelt försöka att ha så kul som möjligt! Men som Bach påpekar "But fun doesn't just happen. You have to make it a priority in your life or it'll go missing. Life's too short to not have it. "

Om man skall tro Bach skall det gå bra skapa sig ett rikt liv trots köpstopp. Vi får väl se. Idag har jag faktiskt köpt någonting frimärken för 30 kr... Men det måste väl räknas som en nödvändighet. Jag hade sålt en bok på Bokbörsen som jag skulle skicka iväg till köparen. Dessutom upptäckte jag att dotterns stövel är trasig. Frågan är om hon kommer att växa i nästa strl eller om jag måste köpa ett par nya i vår...
Dagens inköp
Frimärken 30 kr
Reservationsavgift på biblioteket 10 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin