onsdag 3 juni 2015

Bokonsdag: P.S. - I made this...


"I see it, I like it - I make it!"Den här boken har några år på nacken men jag hittade den alldeles nyligen på biblioteket. Boken bygger på webbsidan med samma namn och innehåller 25 olika DIY projekt. Författarens ledord är "from runway to realway" och projekten är alla väldigt snygga trots att materialen som används ofta är sådant som ligger och skräpar i skåp och lådor som t. ex gamla nylonstrumpbyxor eller varför inte tofsar (om du har tröttnat på Maria Montezami stilen hemma).

"Don't buy an abundance of tools and materials - chances are you probably have what you need in you junk drawer!"

Enligt författaren är allt som behövs för att sätta igång nål, tråd, sax och kanske en limpistol. Det verkar inte egentligen vara miljö eller återvinningstänk som är drivkraften utan snarare att inspireras av en look och sedan återskapa det med enkla medel och till en en billig penning. Miljötänket (och köpstoppstänket) får man på köpet!


It's a movement. It's a call to action: re-imagine, re-use and re-invent.

Bland projekten hittar man allt från halsband (the Preppy patch necklace och big ball necklace) till olika sätt att hotta upp sina kläder, skor (gold oxford shoes) och väskor. Att sy om gamla jeans till en väska är ett ganska klassiskt projekt men väskan i den här boken har inte mycket gemensamt med väskorna i de 70- och 80-tals "sy om - sy nytt böcker" som jag växte upp med. Mycket mer bling! Men även om projekten ser ganska avancerade ut så är beskrivningarna enkla att följa. Även om texten är på engelska skulle min pysselgalna 10-åring lätt kunna återskapa sakerna om hon fick hjälp med att översätta vissa ord (och fri tillgång till paljetter och min limpistol).

Den här boken är en perfekt present till pysselglada personer  i (nästan) alla åldrar. Framförallt passar det mode- och designintresserade personer som vill återskapa sådant de sett på style.com eller läst om i modetidningarna. Kanske något att köpa in till syjuntan eller fritidsgården?Så här inför sommaren passar ett t-shirtprojekt bra!

Om författaren
Erica Domesek har kallats “Fashion’s Queen of DIY”. Hon arbetade tidigare inom modebranschen som stylist, designer och konsult. Numera har hon förvandlat sin blogg till ett mediaföretag uppbyggt kring DIY projekt. 2013 gav hon ut boken  P.S.-You’re Invited… med 40 olika DIY projekt inriktade på stil och inredning.
Kolla in instamgramkontot @psimadethis  för extra inspiration!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin