fredag 28 mars 2014

Det återvunna kontoret


Bild: AMF Fastigheter

I senste numret av tidningen Chef fick jag upp ögonen för att vintagetrenden inte bara är aktuell för våra hem utan även har hittat in på kontoret. När AMF Fastigheter flyttade till nytt huvudkontor på Regeringsgatan 29 i Galleriankvarteret satsade man på återanvändning och hållbarhet.

I fastighetsbranschen är det vanligt att inredning, möbler, väggar, golv och installationer rivs ut när en hyresgäst ska flytta in. Vi har gjort tvärtom och istället anpassat oss efter den tidigare hyresgästens lösningar. Dessutom är all kompletterande inredning antingen andrahandssortering eller fynd från second hand-butiker

 Det snygga kontoret kom även på tredjeplats i tävlingen Sveriges snyggaste kontor 2013 som arrangeras av tidningen Lokalnytt. Det är Arkitektbyrån Codesign med arkitekt Linda Fredén och creative director Linda Tufvasson som har ritat och projektlett det nya kontoret. Dessutom tog allt från den arkitektoniska utformningen av kontoret till ombyggnaden och inköp av möbler och utrustning bara knappt fyra månader.
Bild: AMF Fastigheter

Jag gillar att det börja komma alternativ till  "slit och släng" även på kontoret. BAFAB är ett företag vars affärsidé är att erbjuda ett helt nytt sätt att tänka när det gäller att förena ergonomi och design med prisvärda och miljövänliga arbetsplatser. De har bland annat ett instagramkonto där de lägger upp bilder på alla snygga designermöbler som de får in. Där kan även privatpersoner fynda stolar,belysning och annat!


Källor:
Tidningen Chef nr 3-2014
http://www.amffastigheter.se/Kontor/AMF-Fastigheter-flyttar-till-nytt-kontor/
http://www.amffastigheter.se/Press/#!/6746/topplacering-i-sveriges-snyggaste-kontor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin