fredag 12 april 2013

Inredningsfredag: barnrumsidéer och hemma hos reportage


Bild: Erin / Ohdeedoh

Det här är ett gammal inlägg som jag började på för ett par år sedan (när jag fortfarande fick bestämma över barnens rum..) men idéerna känns fortfarande roliga.
Via Apartment Theraphys barnrumsblogg som bytte namn till Ohdeedoh för att numera heta Apartment Theraphy Family hittade jag Erins bild på hennes dotter Elliots rum. Här & här finns närbilder på spelen. Erin inspirerades bl. a Hillary som dekorerat sin dotters rum med små quiltar.

Jag realiserade aldrig idén med brädspel när mina barn var små och nu är det sånt som FC Barcelonas färger som styr inredningen. Idag blir det några bilder från nya lägenheten!

Untitled

Här kan man se dotterns del av vårt delade sovrum. Loftsängen, den rosa skrivbordslampan, pallarna och taklampan är Blocket respektive Traderafynd. Mattan kommer från mamma och skrivbordet hade jag själv när jag växte upp. Fåtöljen med fotpall kommer från Åhlens medan skrivbordsstolen, anslagstavlan, tublampan och tavelhyllan är köpta på Ikea. Dottern gillar cupcakes så jag ställde upp några av hennes böcker på tavelhyllan och köpte ett "gör det själv" skrivbordsunderlägg på Granit  där jag klippte ut presentpapper med cupcakesmotiv och satte mellan plasten och själva underlägget.

Untitled

Och här är min del av sovrummet... Sänglampan kommer från Tradera, tavlan är Fredrik Wretman, sängbordet är en hurts från Ikea och kuddarna kommer från IKEA och Hemtex. Att dela med dottern funkar faktiskt jättebra! Sonen har fått ett eget rum, han får dela rum med bokhyllor och jordglober.
Untitled


Här kan man se "arbetsrumsdelen" av sonens rum. Matta från loppis, lampa från Freecycle + ny lampskärm från IKEA, stora glober från Tradera och liten månglob/sparbössa från dansk loppis. Fåtölj + fotpall köpt begagnad av arbetskamrat. Hyllor Billy från Ikea, monterade och klara från Blocket!

4 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin