måndag 10 augusti 2009

Webinarserie: "Miljömässigt hållbar livsstil och konsumtion i praktiken

horizontes

Bild: manuel h (mholm)


Har du svårt att komma iväg på föredrag? Vill du diskutera miljö, livstil och konsumtion med andra likasinnande?

Faktor 100 arrangerar webinarserien "Miljömässigt hållbar livsstil och konsumtion i praktiken", i höst. Webinarserien riktar sig till dig som vill minska din miljöpåverkan men vill lära dig mer om vad som verkligen ger effekt. Vi fokuserar på persontransport, energi i bostaden och mat och går igenom vad som kan vara hållbart. Du ska efter att ha deltagit i webinarserien ha en uppfattning om vad i din livsstil som ger störst miljöpåverkan, och lärt dig vad du konkret kan göra för en grön omställning, både på kort och lång sikt. Anmäl nu!

Följande webinars ingår i serien (samtliga kl. 18.45-20.00):

27 augusti
1. Konsumtionsperspektivet, de tre stora konsumtionsområdena, downshifting, koppling hållbar livsstil och lycka. Medverkande gästföreläsare: Karin Lilja

10 september
2. Minskad energianvändning i hemmet

24 september
3. Nya energikällor för hemmet

8 oktober
4. Transportbehov och val av transportsätt

22 oktober
5. Nöjesresor och fritidsaktiviteter. Medverkande gästföreläsare: Johanna Stål

5 november
6. Matval. Medverkande gästföreläsare: Maja Söderberg

19 november
7. Egenodling, näringskretslopp

Vad är ett webinar?
Du sitter vid en uppkopplad dator med monitor, platt-teve eller projektor. Varför inte tillsammans med familjemedlemmar, kompisar eller föreningsmedlemmar? Där tar du del av en direktsänd föreläsning (ljud och powerpointpresentation med hjälp av gotomeeting.com). Korta föreläsningspass varvas med frågeställningar där du/ni får tänka till och vi går sedan tillsammans igenom svar och åsikter. Det finns möjlighet att ställa egna frågor till föreläsarna.

Pris: 349:- inkl. moms. Det går att delta på ett enstaka webinar för 199:-. Anmäl nu!

1 kommentar:

  1. Bra tips! Det låter som intressanta föreläsningar. Har just läst klart din köpstoppsbok och blev väldigt inspirerad. Har inte köpt något sen jag köpte boken och ju mer jag läste desto mer kände jag att jag borde lånat den på biblioteket istället. Ska göra det i fortsättningen :-)
    Jag ska även låna ut boken till min sambo, mamma och vänner som jag tror kan ha intresse av den. En enkel men mycket tänkvärd bok!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin