måndag 24 augusti 2009

Skövde Matfestival

Skövde

Bild: Niklas Jakobsen

Några år i början på 90-talet bodde jag i Skövde, nu skall jag tillbaka för att besöka Skövde matfestival som firar 20-års jubileum. Festivalen började som grill SM 1988 och blev året därpå Matfestivalen. Därefter har den arrangerats varje år av Turistcentrum. Förutom mat och underhållning (bland annat spelar Skövdes stolthet 60-talsbandet Crusader Sect), kan man handla närproducerad mat i Saluhallen på Rådhusgatan och på Sandtorget finns det ett stort tivoli med massor med fartfyllda attraktioner. Man köper ett häfte med kuponger som man sen kan byta in i de olika stånden. Förutom kupongerna ingår det även en massa rabatterbjudanden på olika ställen men det enda som jag tror att jag kommer utnyttja är 15% på Te & kaffehandeln Record.

Närproducerat 2009
För andra året i rad delar Matfestivalen ut ett stipendie om 10 000 kronor till årets producent av lokala livsmedel. De nominerade är:
Lassegårdens Trädgårdar, Karleby
Knäck och bräck, Falköping
Adelsåsens Kalkon, Stora Levene
Stockuts, Tidaholm


Tanken är att Matfestivalen ska verka för en samlingspunkt för unika smakupplevelser och kontakter, samtidigt väcka intresset hos oss för områdets mångfald och potential inom ekologiskt odlade och närproducerade livsmedel. I Saluhallen längs Rådhusgatan/ Långatan kan man shoppa alla möjliga godsaker. Jag skall titta närmare på Hjordnäras produkter och även Knäck och bräck.
När jag ändå är i Skövde skall jag se om jag kan hitta Klings cocosbollar och Klings glass... Det längtar jag efter...

4 kommentarer:

 1. Hej
  Jag ska dit och jobba i min pojkväns morbrors butike "clarks". Kom gärna förbi och säg hej, kommer vara där hela lördagen.

  SvaraRadera
 2. Kommer dit efter kl 14, rättare sagt. VI ska hämta upp ett Blocketfynd i TIdaholm först.

  SvaraRadera
 3. Jag bor 5 minuter från stan men har inte orkat gå ner. Det känns som att det inte är så lyckat på Matfestivalen numera?

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin