lördag 22 augusti 2009

Svenska Matvaror.se: ny nätsaluhall

DSC02311

Bild: Skånska kossor

Jag är övertygad om att kunderna gillar att den som gjort jobbet får mer av pengarna, säger Tobias Vahlne. Dessutom är det en ödesfråga för Sverige som matland att producenterna inte bara kan överleva utan också får råd att utveckla sin verksamhet.
För de som har haft svårt att få tag i mat från småskaliga kvalitetsproducenter finns det nu en ny saluhall på nätet – Svenska Matvaror.se. Tanken är att det både skall bli lättare att hitta närproducerat OCH få den levererad hem till det egna köket (det sistnämnda är än så länge bara möjligt om du bor i Sthlm). På Svenska Matvaror.se finns inga mellanhänder. Producenten har hela makten över sin försäljning och bestämmer själv vad kunden ska betala, precis som i den egna gårdsbutiken. Svenskt Matforum lanserar saluhallen på Smaklust 2009 i helgen.

Än så länge har Lekeberga Gård, Löfsta Gårdsmejeri, Mäjsta Lamm, Molstabergs Lamm, Naturbeteskött, Sörmlands Getmejeri och Tranaholms Musterihar butiker på Svenska Matvaror.se. Inom kort öppnar Eskesta Gårdsmejeri och Domta-Grisen sina butiker.

2 kommentarer:

  1. Låter som en helt genialisk idé när de lyckas ansluta några av de härliga producenterna här på landets framsida. Hälsningar Mimmi

    SvaraRadera
  2. Hej Mamma Mimmi, tack för att du gilar vår idé. Om du registrerar dig för nyhetsbrev på www.svenskamatvaror.se så får du veta när vi kan leverera hem till dig. Vi expanderar så sakteliga över landet. /Malin, Svenskt Matforum

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin