måndag 3 augusti 2009

Smaklust 21-23/8 (Stockholm)

Bild: Michel Lepage ystar. Foto Jan Pontho

Smaklust är platsen där man får möta den lilla producenten och smaka på den äkta varan. Under tre dagar i augusti samlas över 300 av Sveriges mathantverkare i Tantolunden i Stockholm. Mathantverkare är små producenter som varsamt och med respekt för miljö och hälsa förädlar de råvaror som finns i deras närhet. Gårdens mjölk eller kött, naturens bär och frukter, byggdens spannmål, eller havets fisk mm.
Som besökare får man smaka sig igenom hela Sverige, region för region, från Sàpmi i norr till Skåne i söder. Kvalitetsostar, härliga sylter och marmelader, mängder av salami och korvar gjorda på allt från älg till struts. Även mindre kända delikatesser som barkbröd, kaffeost, senapsolja, kalvdans och lingonketchup. Allt utan tillsatser såklart.

Arrangör och initiativtagare till mässan är Eldrimner, nationellt centrum för mathantverk och förra gången hade mässan 100 000 besökare.

Naturligtvis kommer även svenska matpersonligheter såsom Mats-Eric Nilsson, Johanna Westman, Carl-Jan Granqvist och några av Sveriges absolut bästa krögare.

Tid: 21-23 augusti 2009
Fredag kl 10-21
Lördag kl 10-21, prisutdelning SM i Mathantverk och underhållning fortsätter efter kl 21 på stora scenen
Söndag kl 10-16

Plats: Tantolunden vid Hornstull på Söder i Stockholm

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin