onsdag 26 augusti 2009

Fika och gör skillnad!

Teabag

Tisdagen den 20 oktober 2009 mellan klockan 08.00-20.00 tävlar Sverige, Norge, Danmark och Finland om vilket land som kan samla flest personer att fika Rättvisemärkt under en dag.

Samtidigt som du dricker Rättvisemärkt kaffe eller te, äter Rättvisemärkt choklad eller frukt, bidrar du till att odlare och anställda i utvecklingsländer får förbättrade arbets- och levnadsvillkor.

Du kan delta som privatperson, organisation eller företag. Anordna en egen fikapaus eller delta en Fairtrade Fika som någon annan ordnar. Här kan du se om någon arrangerar en Fairtrade Fika nära dig.

Du kan till exempel ordna en Fairtrade Fika på ditt jobb, i din förening, i ditt lag, i din kör eller hemma med familjen där ni använder någon av de över 500 olika Rättvisemärkt-certifierade produkter som finns! Minst en Rättvisemärkt produkt ska användas och fikapausen ska anordnas någon gång mellan 08.00-20.00 tisdagen den 20 oktober.

Varje Fairtrade Fika har en fikamästare. Det är fikamästaren som ser till att fikapausen anmäls här på webbplatsen och att resultatet räknas och registreras efteråt. Bli fikamästare och var med och tävla för Sverige! Alla som registrerar en fikapaus har även möjlighet att vinna priser i vår omröstning "Schysstaste fikapausen" och andra tävlingar - läs mer om dessa här.

I Sverige ingår Nordic Fairtrade Challenge som en del i Fairtrade Fokus, Rättvisemärkts nationella kampanj som pågår 12-25 oktober 2009.
Förra året arrangerade Finland ett liknande evenemang. Resultatet blev hela 1 155 fikapauser med totalt 51 754 deltagare. Nordic Fairtrade Challenge är ett enkelt och roligt sätt att göra skillnad – och en möjlighet att slå Finland och de andra nordiska länderna! När du deltar stöder du odlare och anställda i utvecklingsländer.

Utmana andra att vara med!
Utmana någon du känner att ordna en Fairtrade Fika med ett e-kort. Du kan utmana personer, organisationer, städer, etc. i Sverige, Finland, Norge och Danmark!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin