fredag 14 augusti 2009

Vinn biljetter till smaklust! >Utlottningen avslutad

Smaklust är platsen där man får möta den lilla producenten och smaka på den äkta varan. Under tre dagar i augusti samlas över 300 av Sveriges mathantverkare i Tantolunden i Stockholm. Mathantverkare är små producenter som varsamt och med respekt för miljö och hälsa förädlar de råvaror som finns i deras närhet. Gårdens mjölk eller kött, naturens bär och frukter, byggdens spannmål, eller havets fisk mm.
Som besökare får man smaka sig igenom hela Sverige, region för region, från Sàpmi i norr till Skåne i söder. Kvalitetsostar, härliga sylter och marmelader, mängder av salami och korvar gjorda på allt från älg till struts. Även mindre kända delikatesser som barkbröd, kaffeost, senapsolja, kalvdans och lingonketchup. Allt utan tillsatser såklart.

Nu har 2 personer chansen att vinna två biljetter (värde 200kr/biljett) vardera till Prova-På, Smaka-På, och Smakverkstäderna. Vinnarna får välja vilken smakativitetet (i mån av plats) han/hon vill gå på.

Arrangör och initiativtagare till mässan är Eldrimner, nationellt centrum för mathantverk och förra gången hade mässan 100 000 besökare.
Naturligtvis kommer även svenska matpersonligheter såsom Mats-Eric Nilsson, Johanna Westman, Carl-Jan Granqvist och några av Sveriges absolut bästa krögare.
Ladda hem infoblad om olika aktiviteter

Tid: 21-23 augusti 2009
Fredag kl 10-21
Lördag kl 10-21, prisutdelning SM i Mathantverk och underhållning fortsätter efter kl 21 på stora scenen
Söndag kl 10-16
Plats: Tantolunden vid Hornstull på Söder i Stockholm


Lämna en kommentar om du vill vinna biljetter! Vinnaren dras på onsdag den 19:e kl. 12.oo och publiceras under samma eftermiddag. GLÖM INTE DIN E-POSTADRESS!

13 kommentarer:

 1. Jag och sambon har tänkt att gå på Smaklust, vore jättekul med Smaka På-aktiviteterna eller att prova på att baka surdegsbröd, det skulle jag verkligen vilja kunna.

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte gå själv, tyvärr, och deltar inte i tävlingen, men jag har länkat till den i min blogg. Hoppas att det är okej. http://sugar-sugarandspice.blogspot.com/2009/08/vinn-biljetter-till-smaklust.html

  SvaraRadera
 3. Jag och min matglade vän vill gärna besöka Stockholm Smaklust och prova på allt från honung till äppelmust. =)

  SvaraRadera
 4. Det skulle vara väldigt kul att få ta ned min man på något så roligt

  SvaraRadera
 5. Min vän MAria nämnde att hon så hemskt gärna skulle vilja gå på detta. Det skulle vara så kul att få överraska henne med två biljetter!

  SvaraRadera
 6. Min goda vän Roger är precis som jag arkeolog och det skulle vara så roligt att få överraska honom och hans sambo med 2 biljetter. Själv bor jag 40mil från Stockholm och har inte möjöighet att besöka mässan då jag ska bli pappa vilken dag som men Roger bor i Stockholm och uppskattar dessutom svenskt mathantverk när det är som bäst!

  Så när smak och kvalitet får råda vill jag skicka Roger till Smaklust-mässan som erbjuder båda!!

  /Micke

  arkeologen@telia.com

  SvaraRadera
 7. Jag längtar mest efter att få smaka kalvdans! Min farmor gjorde detta då hon är gammal bondmora och vad vi njöt av hennes "kokkonst". Det är alltid kul med sådana här marknader då jag alltid tycker att man ska värna om de små Mathantverkarna//producenterna som sätter mer guldkant på vardagen än vad de stora aktörerna brukar göra. Min far ville aldrig ta över bondgården så den gick på auktion men jag önskar att jag hade fått växa upp på en bondgård ;)

  //Annie

  SvaraRadera
 8. Annie: ms_a@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Färdiga marmelader är fulla med olika tillsatser som man egentligen inte vet vad det är för något. Därför skulle jag vilja ta med min syster på Smaklust för att lära oss att göra egen marmelad. Detta för att vi vill ge våra barn rena råvaror och inte en burk med enbart tillsatser i.

  TessS_1985@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Jag hade inte hört talas om Smaklust, men det låter ju väldigt intressant! Vore skoj att ta med sig sambon på surdegsbrödbakningen och visa henne att hembakt bröd kan vara så mycket mer än de där frysta baguetterna från ICA man värmer i ugnen... :)

  hälsningar, Kalle (aquamera@hotmail.com)

  SvaraRadera
 11. Pubertet och klimakterie - ingen lyckad kombination.
  tonårsdotter och jag behöver förbättra vår relation.
  Att smaka, lukta och titta på mat är en gemensam passion.

  SvaraRadera
 12. Skulle vara grymt om man fick bjuda lille Papi på en sådan här upplevelse då han dels är kock, dels jag är en fattig student som inte har sådär överdrivet mkt pengar så varför inte slå ihop två flugor i en smäll och kunna bjuda honom på detta då han faktiskt fyller år samma helg?

  SvaraRadera
 13. En kanonroligt tillställning som jag gärna skulle besöka tillsammans med sambon! Vi älskar god mat och att få prova tex gårdsproducerad ost vore underbart, eller varför inte ta tillfället att prova på surdegsbakning, oj oj vad kul!
  petra.widen@hsb.se

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin