måndag 19 mars 2018

Passion för mat

Passion för mat
Foto: Seb

För ett par veckor sedan hade jag turen att vinna entrébiljetter till Passion för Mat, mässan för alla som gillar att laga (och äta) mat! Jag vann biljetterna genom en Facebooktävling som arrangerades av Smaka på Västsverige, ett samarbete mellan Västsvenska Turistrådet och Lokalproducerat i Väst där man satsar på att att lyfta och utveckla maten i Västsverige och sätta regionen på den kulinariska världskartan. Jag skrev om "Smaka på Västsverige" redan 2011, då med fokus på mat som turistkoncept.


 Foto: Seb


Temat för årets Passion för Mat var "Hållbar smak". Det var elfte året som mässan ordnades och i år deltog över 120 utställare. Eriksbergshallen var full av kockar, matintresserade besökare och engagerade leverantörer.

Passion för mat
Foto: Seb

Varberg och Falkenberg hade slagit sig ihop och i den halländska montern (se första bilden) kunde man prova gräddost och annat gott. Jag fick även tips om att besöka matfestivalen Smaka på Varberg som arrangeras för andra året den 28-29 september och Falkenbergs matdagar den 8-9 september.
Det fanns även många dryckesproducenter på plats, både lokala bryggerier och alkoholfria alternativ från musterier som Bjärebygdens Musteri. Ett flertal restauranger fanns representerade och det var roligt att bland annat återse Höganäs saluhall som jag har besökt i samband med våra semestrar i Mölle.

Bramleys

I priset ingick även en goodiebag från lokala Smaka på Västsverigeproducenter. Den här äppelmusten var supergod! Bramleys är en ekologisk frukt- och grönsaksodling på Kålland nära Läckö Slott.

2 kommentarer:

  1. Minigourmeter av Blom, helt underbar inspirerande kokbok för småbarnsfamiljer:
    http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2018/03/minigourmeter.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilket bra tips! Den boken ska jag kolla in!

      Radera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin