fredag 1 juli 2016

En natt i sjunde himlen

Sjunde himlen

Mitt i naturen i tranmarkerna vid Hornborgasjön finner man trädhushotellen Sjunde Himlen och Andrum
Som många av er gamla läsare vet så är jag väldigt förtjust i miniboenden och har tidigare övernattat i olika typer av trädkojor. För mitt 40-årsfirande (som pågick i många månader om man även räknar in mitt Transmongoliska tågäventyr - min present till mig själv) hade jag planerat inte mindre än två nya trädkojeövernattningar. I maj övernattade vi i Eremitens koja som ligger på Nordens ark, som du kan läsa om här och i juni var det dags för en natt i sjunde himlen,

På insidan av min garderob brukar jag sätta upp bilder på sådant som jag vill göra, allt ifrån resmål till bilder på afternoon tea. Sedan flera år tillbaka har de suttit en litet gult kort  som gjort reklam för trädhotellet Andrum utanför Falköping. Att övernatta där var ännu en av de där sakerna som jag passade på att få gjort inför min 40-års dag. När jag skulle boka tidigare i våras visade det sig dock vara upptaget - istället fick jag hålla till godo med den lite lyxigare "Sjunde himlen".

För att komma till Islanna tog jag tåget till Falköping. Där blev jag upplockad med bil men det går också att ta buss 203 mot Skara och hoppa av vid Nyborg. Efter att ha hämtat nyckeln på gården gick vi ett par minuter genom kohagarna innan vi fick syn på vårt trädhus.


Sjunde himlen

Hela trädhuset var inrett med ekotextil rån Sängen under sin stjärnhimmel

Sjunde himlen

Vid fönstret fannas en bekväm soffa som även fungerade som extrasäng, perfekt att läsa en bok i.

Sjunde himlen

Här kunde man inta en måltid under kristallkronan... Vi valde dock att äta middag nere på marken.

 Sjunde himlen

Vi hade beställt en trädhussupé som serverades på gården. Eftersom vi var de enda som åt middag innebar det helt enkelt  att vi fick en privat kock som serverade en ekologisk och närodlad middag. Vi fick även höra mer om historen bakom Islanna ladugårdscafé och de två trädhushotellen som fått enormt mycket uppmärksamhet över hela världen.


Sjunde himlen

Vi sov gott under trädkronornas sus och på morgonen knackade en kvinna på trädstammen och sedan hissades frukosten  upp i en korg. Även den var eko och närodlad - och så klart jättegod! Efter en sista promenad genom kohagen lämnade vi Islanna efter en oförglömlig natt i Sjunde himlen. En rolig men också betydligt lyxigare än de andra trädhusen som jag bott i.

Nästa vecka blogga jag om en annan pärla i Skaraborg - Vallevägen, även kallad världens vackraste väg!

Mer
9 great European tree house stays

1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin