tisdag 7 april 2015

Rensning pågår!


Vi äter uppenbarligen en hel del sylt...

För några år sedan tipsade jag om "the Minimalists" rensningsprojekt, "A minimalist game", som går ut på att man rensar ut en sak den 1:e, 2 saker den 2:e osv. Totalt blir det enligt uppgift 496 saker... Den gången gick det så där för mig, jag tror att jag kunde hänga med till dag 10 eller nåt. Iår hoppas jag på att nå lite längre. Hitills ligger jag i fas med en hög utrensande prylar men det blir svårare allt eftersom så vi får se hur det blir nästa vecka.
Egentligen borde jag inte ha problem med prylar, jag köper inte mycket saker (sparar ju som satan till resorna i år) och jag har tidigare bloggat om att jag byggt in mina rensningsrutiner i vardagen  - mest för att det inte finns plats att lägga saker på hög i lägenheten.

På tisdagar är grovsoprummet öppet i vår bostadsrättsföreningen så om jag under veckan hittar något som inte kan återvinnas eller ges vidare etc så läggs det åt sidan och slängs kommande tisdag. Loppisen som ligger i vårt hus har öppet onsdagar och lördagar vilket gör att om jag hittar något som ska dit så tar jag en sväng dit när det är öppet i samband med andra ärenden. Barnen växer så det knakar just nu och deras urvuxna kläder slussas vidare till vänner och bekanta. Mycket är dock så pass slitet att det åker i soporna förutom jeans som sparas för lappning eller för att bli shorts.
På samma sätt har jag sällan gamla matvaror eller liknande i kylskåpet. De veckor jag inte har barnen äts resterna från de mer matlagningsintensiva barnveckorna upp. När jag är själv köper jag heller inte hem så mycket som kan bli gammalt eller "gå ut". Jag äter knäckebröd istället för mjukt bröd och äter det varma huvudmålet (oftast rester) mitt på dagen. Till kvällsmat blir det rester eller något snabbt och enkelt som äggröra, omelett, stekt torskrom eller liknande.
Ibland får jag tidningar och när de är utlästa läggs de på hög tills det är dags för tvättstugetid, då tar jag med dem och eventuella böcker som jag inte vill ha till tvättstugans bytesbänk.

Jag är heller ingen förespråkare av att rensa för rensandets skull men efter att för andra gången inte fått plats för att sälja på den lokala barnmarknaden (hade hoppats på lite extrapengar till årets resor), husets loppis varit stängd för omorganisering och med anledning av att jag bara slängt in allt i källarförrådet "så länge" så har jag lite att ta tag i. Dessutom kommer jag att rensa ut en del som bara blivit liggande sedan flytten. Nu har jag beslutat mig för att om jag inte har använt det hitills så kan jag lika gärna göra mig av med det (små mattor, bilbarnsstolar m.m).
Jag kommer också att välja enklaste möjliga sätt att göra mig av med sakerna så det blir någon av de närmaste loppisarna - inte Tradera eller Blocket. Sakerna ska ut!

Är du nyfiken kan du alltid kolla vad jag (@Ankixgram) och andra rensar ut på instagram genom att följa #minsgame.

6 kommentarer:

 1. Hade missat dig på Instagram, nu följer jag dig där med. :-)

  SvaraRadera
 2. jeanstyg kan användas till mycket, dragkedjor och knappar tar jag också vara på i trasiga kläder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sparat en hel del jeans och knappar och sånt men jag gör inte av med det i samma utsträckning tyvärr.

   Radera
 3. Tänkte bara tipsa om att H&M tar emot även trasiga kläder och fläckig kökstextil i sin återvinning, istället för att det åker i soporna!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin