söndag 8 december 2013

Andra advent

Dagen har tillbringats på ett blött och kallt men ändå förtrollande Jul på Liseberg. Det blev en fin avslutning på en vecka som annars präglats av studiestress och sjukdom. Men vi har även hunnit med saker från uppdragskalendern som att baka lusskatter och dekorera pepparkakshus. I fredags tittade vi på A nightmare before christmas (dagens uppdrag var att göra pizza och titta på en julfilm) och i lördags introducerade jag julkalendern med Alberts och Herbert för barnen. Den gick dock inte alls hem hos barnen. Men själv blev jag mycket nostalgisk och mindes även min besvikelse när jag övertalade mina föräldrar att ta med mig till Skolgatan i Haga, det såg inte alls ut som på TV.


Vinnaren!

Jag fick många bra tips och kommentarer på utlottningen den första advent. Vinnaren av boken "Ett rikt liv" blev Laurannah (som också bloggar). Maila din adress så kommer boken på posten!
Här är hennes kommentar:

Mitt bästa tips för att undvika julstressen är att släppa sina höga förväntningar och ta stunden som den kommer. Om någonting går fel kan man tänka "vad är det meningen att jag ska lära mig av det här? – är det meningen att jag ska lära mig hantera den här situationen?" eller liknande tankar. Dessutom hjälper det att ha en bra attityd och vara snäll både mot sig själv och andra. Om man vet att någonting kanske blir problematiskt, till exempel om man är vegan och vet att det kommer att vara svårt för någon att acceptera att man inte äter julskinka kan det kanske vara en bra idé att diskutera saken på förhand och komma överens om vem som gör vilka maträtter så att ingen behöver känna att den är tvungen att laga femtio maträtter som ändå inte duger.

Just att vara snäll mot andra men även mot sig själv är nog så viktigt att tänka på i juletider när man försöker bocka av ärenden och annat på evighetslånga "att göra" listor.


Ny utlottning!



Denna spännande fotobok börjar med Sputnik och rymdhunden Lajka och fortsätter med kampen om månen, de första rymdstationerna till de återanvändbara rymdfärjorna. Boken avslutas med ett kapitel om människans strävan mot Mars. En stor del av boken utgörs av bilderna från Christer Fuglesangs egen rymdexpedition. I boken finns även en specialproducerad DVD där Christer Fuglesang kommenterar de rörliga bilder som han och hans besättningskollegor tagit under sina 13 dagar i rymden.

Den här gången lottar jag ut två exemplar av Christer Fuglesangs "Människan i rymden".  Bägge exemplaren är olästa/inplastade och passar bra som julklappar till rymdintresserade i alla åldrar. För de allra yngsta passar dock någon av hans barnböcker bättre. I vår familj är det framför allt storebror som har varit rymdintresserad. Han har ett eget ex av boken som han gärna bläddrar i och när vi semestrade i Kiruna 2011 passade vi givetvis på att besöka Esrange. Väldigt intressant även om de utländska turisterna verkade mest exalterade över renen som ställde sig mitt i vägen när vi var på väg dit i vår minibuss.
För att delta i utlottningen behöver du lämna en kommentar med tips på en bra utomhusaktivitet som passar bra även när de tinte finns någon snö! Glöm inte att lämna din e-postadress om du int ehar en blogg. De två vinnarna dras söndag kväll (om jag överlever vinterhajken).

3 kommentarer:

 1. Hej

  Hittade till din blogg via "litenbruksort.blogspot.se" och är henne evigt tacksam för det.
  Men hur i h-e kan det vara så att ingen är intresserad av "Människan i rymden"?
  Om du inte redan har skickat den vidare, så är jag gärna med på den! Både jag och min man älskar rymden!
  Och utomhus aktiviteter när det inte finns snö, borde jag vara proffs på, men nu står det helt stilla i huvudet. Om jag är ute nu, när snön inte behagar att komma, så arbetar jag på/med mitt trädgårdsland som borde ha varit klart för länge sedan, men är mycket kvar på! (Har man små barn så är ju inte det kul för barnen, istället kan man väl gå i skogen och plocka granris och göra granrishundar av?!)

  Monzan
  ( monica@camolica.se )

  SvaraRadera
 2. Jag är gärna med. =) Har alltid gillat rymden. Ett tips på utomhusaktivitet som vi gillar är att lysa med ficklampor. Kräver dock att det är mörkt eller i alla fall skumt ute. Allt får så häftiga skuggor och reflexerna (klart vi har reflexer) på oss glimmar så fint när ficklampan lyser på dom. Bra sätt att kolla så reflexerna fortfarande funkar.

  SvaraRadera
 3. Bra där @hemmamamman att du och de dina har reflexer på er!
  Jag är busschaufför till vardags och blir tokig på att folk tror att de syns, helt svartklädda och utan reflexer!
  Monzan

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin