måndag 10 november 2008

Äkta vara


I fredags fick Mats-Eric Nilsson Allt om Mats stora pris med motiveringen:

"Mats-Eric Nilsson tilldelas Allt om Mats stora Matpris för att han med sin bok "Den hemlige kocken" väckt en angelägen debatt om innehållet i den industritillverkade maten i Sverige. Driven av ett genuint matintresse och med journalistens nit och tålamod har han fått fram chockerande fakta som skakat om både konsumenter och producenter. Med kunskap och engagemang leder han också läsaren vidare i jakten på de äkta råvarorna och de hederliga produkterna".
Mats-Eric Nilsson är redaktionschef och matskribent på Svenska Dagbladet. År 2007 skrev han den uppmärksammade och flerfaldigt prisade boken Den hemlige kocken - Sanningen om fusket med maten på din tallrik och nu i november släpptes uppföljaren Äkta vara - guiden till oförfalskad mat. Jag tittade lite på boken i helgen och skall nog önska mig den i julklapp.

Mer äkta varor

Min moster tipsade om föreningen Äkta vara. På webbplatsen Äkta vara kan du läsa om olika livsmedel, vad de innehåller, vad de inte borde innehålla, tips på alternativ både i vanlig butik och vid sidan om. Här kan du ta reda på vad tillsatserna på förpackningen betyder, när det är säsong för blomkål, hitta tips på bra böcker och ta reda på var du kan handla äkta vara – i butik eller på nätet.

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Äkta vara - Guide till oförfalskad mat av Mats-Eric Nilsson

Relaterade inlägg:
Matmåndag - säsongsguide November
Matmåndag - matuppror
Matmåndag - varför äter vi så dåligt?
Bokonsdag - hur du äter bättre och sänker dina matkostnader på kuppen!

3 kommentarer:

  1. Dom där får jag nog införskaffa när köpstoppet är över, känns ju minst sagt angeläget...

    SvaraRadera
  2. Fick hem den boken igår. Har precis läst ut Den hemlige kocken och det var verkligen intressant läsning.

    SvaraRadera
  3. jag tror att våra barn har fått äkta vara, enkel bra mat, inga färgämnen och inga lätt-produkter, bara vanlig mat, hemgjort, eget bröd på ekologiskt mjöl.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin