fredag 21 november 2008

Klimatkonventet 2008


Den 24-25/11 kommer över 250 gymnasieungdomar kommer till Göteborg och Klimatkonventet 2008 för att diskutera klimatet med politiker och experter 24 - 25 november. Totalt blir det över 300 deltagare.
Klimatkonventet är ett möte mellan ungdomar från gymnasiet, kommunala och regionala politiker, och experter som träffas för att diskutera klimatförändringar och vad vi kan göra för att stoppa dem. Tanken är att deltagarna ska lära av varandra, få nya perspektiv och bli inspirerade till handling. Deltagarna kommer från kommuner runtom i Västra Götaland och även från Kungsbacka kommun i Halland.
I två dagar ska de diskutera vad som händer med vårt klimat och vad vi kan göra för att motverka förändringar. Politikerna deltar främst första dagen i gruppdiskussioner om olika teman som till exempel transporter, vatten och mat.
Per Olov Blom, ordförande i Västra Götalandsregionens miljönämnd, är en av de deltagande politikerna. På kvällen första dagen blir det buffé, mingel och interaktiv teater där TP-teatern spelar upp en situation där karaktärerna ställs inför ett svårlöst klimatproblem. Åskådarna är sedan med och hjälper karaktärerna genom att testa olika lösningar.
Andra dagen på konventet fokuserar deltagarna på olika sätt som de själva kan påverka världen genom. Johanna Stål från Camino Magasin håller i en workshop om hur man startar ett miljövänligt företag. Johan Eriksson Lassbo, HELLO FRIEND, leder en annan workshop där deltagarna får testa hur man kan använda spel som en metod för att påverka och få människor att tänka efter.Efter Klimatkonventet kommer de deltagande ungdomarna att själva arrangera lokala aktiviteter i sina hemkommuner under våren 2009.
Arrangörer av Klimatkonventet är Hållbar utveckling Väst tillsammans med ungdomsgården Radar 72, Universeum och Världskulturmuseet. Finansiärer är Energimyndigheten, Ungdomsstyrelsen och Västra Götalandsregionen.
Själv deltar jag som ämnesexpert - temat är sluta shoppa - börja leva!

3 kommentarer:

 1. Hej! Det här fick mig att komma och tänka på det konvent som vi på min gymnasieskola Kärrtorps gymnasium i Stockholm kommer att hålla i. Det är döpt till It's happening och vi kommer att ha deltagare från hela Sverige, och även delar av resten av världen. Jag skulle tycka att det var fantastiskt kul om du skulle vilja delta 27, 28 eller 29 maj, eftersom jag anser att du har ett VÄLDIGT viktigt budskap att komma med! Vill du hellre att jag mailar dig för ett svar?

  Läs mer på: www.kap.edu.stcokholm.se

  Hälsningar
  Annie/Vi Visar vägen

  SvaraRadera
 2. Kan man vara ämnesexpert på att sluta shoppa? Det är väl liksom bara ... att låta bli?

  SvaraRadera
 3. Hej Anki

  Jag har ju den perfekta sången till detta konvent!

  En julsång med julbudskapet att vi måste sluta överkonsumera...

  Kolla här

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin