söndag 9 november 2008

Sälja eller ge bort!

Bild: Yodel Anecdotal, Yahoo körde en Freecycleinspirerad gratismarknad för sina anställda

Business week skriver att rörelser som Freegans och Freecycle växer och visst är det en bra idé att återanvända och återvinna prylar som man själv eller andra inte har längre har användning för.
Jag ger gärna bort mina saker MEN en sak som jag kan bli rätt irriterad på är folk som först är jätteintresserade men som sen inte hör av sig igen. Jag har som tumregel att behålla sakerna en vecka, sen åker de ut om inte personen har hört av sig igen.

"Ibland är det bekvämare att köpa exempelvis en tv-bänk ur någons källarförråd än att köa i kaoset på Ikea tills humöret hänger värre än mungiporna på Ingvar Kamprad". Läs journalisten och författaren Sven Olov Karlssons krönika, Det svårflyttade 50-talet, från senaste numret av Råd och Rön.


Läs mer!
Selling Stuff on craigslist: Tips for Creating an Effective Ad
Best of Blocket,ett gott skratt förlänger livet

1 kommentar:

  1. Händer det här ofta? Det låter verkligen jättekonstigt! Man kanske bryr sig mer om man lägger pengar på saker.. eller?

    Jag skulle GÄRNA ta emot gratis inredning, men jag tycker det är mycket jobbigare att leta efter begagnat än att åka till IKEA (oavsett om det är gratis eller billigt), även om man ofta kan komma åt snyggare grejer med bättre kvalité 2nd hand. Det är ett satans projekt att försöka hitta bra grejer på en andrahandsmarknad som är väldigt utspridd.

    Annie
    Vi visar vägen

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin