måndag 10 november 2008

Matmåndag Wallraff i tysk brödfabrik


Via brödbloggen Pain de Martin fick jag tips om en intressant matartikel. I senaste numret av Arena kan man läsa en galen historia om en tysk brödfabrik vid namn Weinzheimer. Det är herr Wallraff i egen hög person, Günter Wallraff som wallraffat vid de löpande banden. Efter Wallraffs avslöjanden är det nog inte så många som är sugna på köpa bröd hos den tyska lågpriskedjan Lidl längre. Texten finns inte på nätet, så köp tidningen eller läs den på biblioteket. Och baka lite eget bröd...

Brödfilm
Vill man veta mer om hur bröd och annan mat tillverkas rekommenderas filmen "Vårt dagliga bröd" i regi av Nikolaus Geyrhalter Den österrikiske dokumentärfilmaren Geyrhalter har gjort en film om den europeiska matindustrin varken kommentarer eller intervjuer. Istället får bilderna tala för sig själva, bilder på den automatiserade och effektiviserade livsmedelsindustrin.
Här kan du se en trailer.

3 kommentarer:

 1. Obehagligt..
  Det ska verkligen bli "intressant" att se hur dagens generationer kommer att må om några år. Om vi får se ökade fall av cancer och andra sjukdomar. Tyvärr går det inte att veta och det är bara att vänta och se och hoppas på det bästa.

  Annie
  Vi Visar vägen

  SvaraRadera
 2. Lidl har grymt god o billig Musli o choklad, men efter denna artikel är de bojkott från oss, vi handlade där litegrann just dessa varor... hua. Får blanda egen musli och köpa dyrare choklad helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. Jag recenserade VÅRT DAGLIFA BRÖD i min blogg för några månader sedan där man även kunde vinna filmen på DVD. Det är en annorlunda film men riktigt intresant och läskig.

  http://ielftetimmen.blogspot.com/2008/07/filmrecention.html

  På min blogg just nu kan man köpa filmen I ELFTE TIMMEN för ynka 1 kr.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin