onsdag 26 november 2008

Bokonsdag - In the red


För ett tag sedan läste jag ut In the red, en berättelse i dagboksform om en shopaholic som bestämmer sig för att sluta shoppa och ta tag i sina skulder. Vändpunkten är när hon inser att hennes kreditkortsskuld är större än hennes del av bolånet, dessutom hotar hennes sambo med att skvallra för hennes mamma. Så hon bestämmer sig för att bara handla det nödvändigaste under ett år.
I boken man följa Alexis när hon lägger om sina vanor radikalt, hon säljer av sina märkeshandväskor, slutar shoppa skor och kör med budgethårklippningar. När hon går igenom skåp och hyllor där hemma inser hon att hon har dubletter av saker och så mycket hudvårdsprodukter att en del har blivit dåligt för att hon inte hunnit använda upp dem.

Boken gick snabbt och läsa och var ganska underhållande. Jag hade dock lite svårt att identifiera mig med Alexis shopaholictendenser. Även om hon inte köper saker till själv själv under sitt köpstopp så köper hon dyra presenter både till sin sambo men framför allt till sin hund.
Hon ersätter också dyra uteluncher med något billigare uteluncher istället för att ta med egen mat till jobbet. Hon är dessutom extremt märkesfixerad vilket förmodligen är det som gör att hon får ekonomiska problem. Och man behöver ju inte köpa samtliga produkter i en specifik hudvårdsserie - eller?

Även om man inte får så mycket tips och råd så av att läsa boken så är den ganska underhållande. Dessutom känner man sig väldigt skötsam och ekonomisk i jämförelse. Ungefär som när man tittar på Lyxfällan... Boken verkar inte finnas på något svenskt bibliotek men man kan köpa den i bokhandeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin