lördag 1 november 2008

Ekohäftet i Göteborg


Förra helgen släpptes Ekohäftet i Göteborg till till försäljning. Ekohäftet är ett rabatthäfte fyllt med erbjudanden från 20 verksamheter som vänder sig till konsumenter som vill handla ekologiskt och rättvist. Under hösten har Ekokompaniet och Handlaihop arbetat fram Ekohäftet.

"Vi har tänkt igenom det här noga, och sedan valt ut dom som skall vara
med", säger Viktor från Handlaihop.

"Vi tror att Ekohäftet kommer att göra att intresserade människor lättare hittar till lokala ekoreko butiker och caféer", sammanfattar Peter från Ekokompaniet.

Ekohäftet är tänkt som en möjlighet för verksamheter som vill marknadsföra ekologiskt och rättvist att hjälpa och stärka varandra. Dessutom fungerar det som en guide för konsumenter att hitta nya sätt att konsumera ekologiskt och rättvist. En stadskarta där deltagarna finns utmärkta medföljer Ekohäftet. På så sätt kan både göteborgare och turister lättare hitta till etisk och hållbar shopping i Göteborg.

Ekohäftet kostar 100 Kr att köpa och man kan spara 100-tals kronor om man använder rabattkupongerna på rätt sätt. De flesta verksamheter som har erbjudanden i häftet kommer att sälja det. Dessutom säljs det av Turistbyrån vid Kungsportsplatsen och Ekocentrum på Aschebergsgatan 44. Ekohäftets egen personal kommer också att sälja på olika evenemang, som till exempel på årets Solidariska Varumässa i Haga. Planeringen är att släppa ett nytt häfte varje halvår, nästa utgåva kommer den 25:e April.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin