måndag 17 november 2008

Matmåndag & Tema Jul - ekologisk glögg

Bild: Saturnus Beverages
Vi brukar sätta vår egen glögg i klädkammaren men om man inte orkar det kan man alltid prova Tindras ekologiska glögg, en ekologisk och Krav-märkt vinglögg. Inspirationen till namnet Tindra sägs komma från "den underbara känslan av stjärnklara vinterkvällar och knarr under skorna". Här i snöfattiga Göteborg brukar det sällan bli mycket knarr under skorna på vintern, mer slask men doften av varm glögg känns rätt vintrig.
Tindras ekologiska glögg finns tillgänglig från 3 november i Systembolagets ordinarie sortiment.

Uppdatering:
Idag fick vi tidningen Allt om mat till jobbet och de gav inte ekoglöggen speciellt bra betyg. Men smaken är som baken! Varför inte testa själv! Dessutom ett riktigt bra tips för alkoholfri glögg med bärsmak, värm någon av Jokks bärdrycker med glöggkryddor. Själv gillar jag het kryddad Cranberry bättre än vanlig glögg.

Läs mer!
Frågor och svar om dunderglöggen
Hannele tipsar om glöggnyheter men skriver att det är lätt att göra egen vinglögg

1 kommentar:

  1. Jag och min kille gör egen glögg med lite tillägg från "dunderglöggen", med bl. a vanilj, kanel, nejlikor. Det luktar redan nu himmelskt!

    Dock var det svårt att göra den ekologisk eftersom det inte fanns några alternativ.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin