torsdag 8 maj 2008

Zen TV

Zen Garden

Bild: euart

På Tidsverkstadens hemsida hade någon tipsat om Zen TV. Zen TV är en ganska ny webbtvkanal som fokuserar på personlig utveckling.


Målgruppen är folk över 35, sådana som snabbt har uppnått sina mål med utbildning, jobb, hus och familj men som nu undrar vad som blir nästa steg i livet. – Det är för oss som redan har lyckats med sin karriär men som har insett att den inte gör oss lyckligare. Nu satsar vi på inre karriärer.

Just det här citatet känns lite udda och ganska elitistiskt men jag antar att man måste ha någon tänkt målgrupp. Men fattiga förlorare och sådana som medvetet inte växlat upp, som inte fastnat i karriär, stress och status, vi kan väl också behöva lite pepande TV?

De olika programmen handlar om personlig utveckling och välbefinnande på olika nivåer.
Gitte Jörgensen har t. ex en programserie om "Simple living". Min första reaktion var - men varför pratar hon engelska? Jag skulle hellre hört henne prata på danska, kanske med en textremsa. En programledare är Carl Lindeborg som har programmet "Ditt briljanta jag" men jag gillade bäst Jennie Sjögren och Tinni Ernsjöö Rappes program. Jag gillar verkligen deras böcker Diagnos Duktig och Lycka till! Om balans i livet och andra floskler.
Andra program handlar om pausomaner, människor som tar pauser i tillvaron, t. ex Agneta Sjödin som gjorde en pilgrimsvandring eller familjen som gjorde en jorden runt resa.

Chefredaktör är Trine Grönlund, även känd som pausomanen i Falsterbo. Jag har tidigare stött på Trine Grönlund i bland annat i Femina. De senaste åren har hon föreläst om fördelen med att ta pauser i tillvaron.


Läs mer!
Från TV-monopol till nya kanaler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin