lördag 17 maj 2008

SOS-barnbyar

Det var längde sedan jag skrev om SOS-barnbyar där jag är byfadder. Härom dagen fick jag ett nyhetsbrev ifrån dem.
SOS-Barnbyar går mot en spännande vår. Med ett flertal barnbyar under byggnation fortsätter arbetet för SOS-Barnbyar i Sverige med insamling och rekrytering av nya faddrar som vill vara med och förändra framtiden för utsatta barn.

Barnbymammor hyllas på Mors dag.
SOS-Barnbyar vill i samband med Mors dag den 25 maj lyfta fram sina barnbymammor. De är huvudpersonerna i barnens liv och de ger barnen den trygghet, kärlek och uppfostran som de behöver. De är oerhört stolta över dessa starka kvinnor som ägnar sina liv åt att ta hand om de utsatta barn som kommer till barnbyarna.


Res med GodEl till en barnby
GodEl utlyser en tävling där två vinnare får chansen att uppleva hur det är i en SOS-Barnby. De som får flest av sina vänner och bekanta att gå med i GodEl fram till första september 2008 utses till vinnare. Anledningen till att priset är en resa tillsammans med SOS-Barnbyar är att det är den organisation som flest kunder har valt att stödja genom GodEl. Resan kommer att ske under våren 2009. GodEl står för flygbiljetter, boende (i barnby eller enkelt hotell i närheten) och mat. Det enda du som kund behöver göra är att få de av dina vänner och bekanta som ännu inte gått med i GodEl att byta till GodEl, de kan ringa GodEl på 08-519 199 99 eller gå in på www.godel.se. För att delta i tävlingen mailar du ditt namn och personnummer samt namn och adress på de du värvat till tavling@godel.se.


Bonnierförlagen stödjer SOS-Barnbyar
Två SVT-reportar, Jenny Söderqvists och Helene Åbergs, genomlevde några mardrömsdygn i Kalaharireservatet i Botswana sedan deras hyrbil brunnit upp. SVT-medarbetarna lyckades till slut att klara sig helskinnade ur äventyret. Upplevelserna har blivit till en bok – ”Exit Kalahari” - som kom ut i pocket den 21 april. Bonnierförlagen har beslutat att skänka en krona per såld bok till SOS-Barnbyar. Pengarna som Bonnierförlagen donerar går till verksamheten i Botswana, där SOS-Barnbyar för närvarande har två barnbyar och bygger en tredje

1 kommentar:

  1. Jag nappade direkt. Har bara lämnat sporadiska bidrag till SOS Barnbyar hittills och inte fått ändan ur vagnen att bli fadder. Nu är det gjort. Tack för pushen!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin