tisdag 27 maj 2008

Klimatuppror

Bild: suburbanbloke

Naturskyddsföreningen har tillsammans med Svenska kyrkan och Svenska FN-förbundet startat ett klimatupprop över hela landet. De tre folkrörelserna ska tillsammans bilda opinion, samla in namnunderskrifter och anordna aktiviteter runt om i landet. Namnunderskrifterna ska lämnas över till statsminister Fredrik Reinfeldt i höst. Uppropet är öppet för både enskilda och företag, organisationer och andra, både medlemmar i Naturskyddsföreningen och andra.
Den 14 maj publicerade man en debattartikel i Göteborgs-Posten

Mycket kan vi alla ta ansvar för som individer. Vi behöver utveckla en varsammare och mer hållbar livsstil där vi konsumerar mer tjänster och färre prylar, där vi till exempel kör bil mindre, använder lågenergilampor, väljer tåget i stället för flyget, äter mer från växtriket och mindre kött och ger frivilliga bidrag till internationellt klimatarbete.

Uppropets huvudbudskap är att genom politiska beslut måste
 • växthusgasutsläppen i Sverige minska med minst 40 procent 2020jämfört med 1990
 • stödet till klimatarbete i utvecklingsländer öka kraftfullt - utöver biståndet
 • det bli enkelt och lönsamt för företag och enskilda att göra rätt.
Skriv under uppropet och läs mer på www.naturskyddsforeningen.se/klimatuppropet

Om man vill göra en lite större insats för klimatet kan man skriva ut namnlistor från hemsidan och lägga ut på jobbet, i skolan eller samla in namn utanför den lokala butiken och sen skicka in. Då kan man även delta i en tävling.

3 kommentarer:

 1. Nu har jag skrivit på. :)

  SvaraRadera
 2. Tre dagar kvar. Jag har brutit mitt köpstopp två gånger nu. En visit på systembolaget och ett par skor.

  Men oj, vad lite räkningar vi har den här månaden. Och nästa lär bli ännu bättre, eftersom kreditkortsnotan hamnar på 1000 kr (makens misslyckade handling) istället för 15 000 som den brukar ligga på. Känner mig rik, har massa pengar kvar efter lönen vilket känns toppen inför sommaren som alltid brukar bli dyr...

  Kreditkortstoppet gäller till den 15 juni, men annars är jag snart släppt på fri fot igen. Ska inte ljuga och säga att det inte känns skönt det med...

  SvaraRadera
 3. Klart man ska skriva på klimatupproret. Ska bli väldigt intressant att se om vi lyckas förändra våra utsläpp.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin