fredag 9 maj 2008

På TV - Välgörenhet som big business

Bild: Midnight-digital

Ikväll gäller det att bänka sig framför Kunskapskanalen igen. I kväll sändas TEMA Välgörenhet eller dövat samvete?! i repris från i söndags.

Storföretagarna byter image med hjälpfonder och välgörenhetssatsningar. Världens rikaste, Bill Gates, är nu filantrop på heltid och många följer i hans spår. Tema Världen ikväll om välgörenhet som "big business"...
Handla och köp och ägna dig åt konsumtion samtidigt som du hjälper de fattiga! Ju mer pengar du slänger ut på prylar och modekläder, desto mer får de svältande i Afrika... Välgörenhetsikonen Bono har en ny variant där det västerländska konsumtionssamhället får en solidarisk tredje-världen fernissa. Välgörenhet handlar om big business och hjälpfonder är det perfekta sättet att tvätta smutsiga pengar rena. Japans tidigare fascistledare Sasakawa har en stiftelse som delar ut kulturpengar i Sverige. Världens stora industriledare, med Bill Gates i täten, byter gärna bana och förbättrar ryktet som hårdför företagare med en klädsam hjälp-image. Gates är nu filantrop på heltid.
Se Pär Krause debattera mot Karl Palmås som forskar kring socialt företagande.
För den som hellre är ute i det vackra vädret finns programmet på SVT Play

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin