söndag 4 maj 2008

Köpstoppsutmaningen dag 3

2012-06-01 20.46.16

Gårdagens middag var som väntat både god och trevlig. Särskilt efterrätten, Falodeh (?) var en höjdare. Frysta risnudlar med körsbärssaft och lime.
Idag skippade vi vår vanliga Maxirunda och handlade på Fram istället. Jag har varit där tidigare men aldrig storhandlat. I GPs två dagar var det en stor artikel om ekomat där man bland annat skrev om Ängavallen och Frams ekolivs så vi bestämde oss för att prova det sistnämnda. Det är naturligtvis inte lika billigt som Maxi men vi fick 5% rabatt för att vi handlade för över 600 kr. Hade vi dessutom cyklat, gått eller åkt kollektivt hade vi fått ytterligare 5% rabatt. Det blir definitivt mindre plastsopor efter att man handlat på FRAM eftersom man handlar bönor, ris och gryn i lösvikt/papperpåsar. På äggkartongerna är det pant så tar du med egna hemifrån blir det billigare.

Efter lunch gjorde vi en uflykt till fornminnesställe nr 34 i Skallsjö socken, Älvsborgs län. God mat är viktigt för en lyckad picknick, vi satsade på fikabröd, saft, kaffe och te. Det är viktigt att hålla koll så att man inte får med sig ovälkomna gäster hem. Borrelia är inte kul - jag vet av egen erfarenhet. Vi fick bara med oss någon typ av bärfis samt en och annan myra...

Nu sitter jag och lyssnar på Dolly Parton konserten på SVT2. Imorgon bär det av till Stockholm för lite jobb igen. Jag skall träffa mina brorsor och förhoppningsvis även Jonas för att byta lite böcker.

1 kommentar:

  1. Hej! Tack för en inspirerande blogg! Jag har just infört köpstopp på kläder och skor eftersom jag upptäckte att jag har allt jag behöver och lite till.

    Min andra filosofi är att jag, när jag börjar köpa igen, bara ska köpa planerade plagg. Gärna dyra men endast sådant som jag är tvärsäker på kommer att bli nya, ofta använda basplagg.

    Mat köper vi som tusan men mest ekologiskt;-)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin