måndag 29 oktober 2007

Everyday is a bad hairday
Idag blev jag fotograferad för Allas, artikeln kommer efter jul någon gång och handlar inte helt oväntat om mitt köpstopp. JR tipsade om en köpstoppsgrupp "Köpstop" och en "Freecyclegrupp" "Rostig spik mot en leksaksbil..." på Facebook, som jag var tvungen att kolla in. Köpstoppsgruppen verkar inte ha så mycket aktivitet men det kanske blir mer efter att jag har gjort lite reklam här ;-D
Sen var jag på biblioteket och hämtade två böcker som jag hade reserverat, 12 steg till ett skönare mammaliv av Carina Nunstedt (Mama/Family Living) och the Jane Austen Handbook. Som kuriosa kan jag nämna att för många många år sedan var jag ungdomsjournalist på Skövde Nyheter tillsammans med Carina Nunstedts man. Dessutom gick jag nästan in i Carina när jag va rpå väg hem från jobbet höstas, jag mötte Lassie x 2...

Bad bad hairday
En återkommande klagovisa under mitt år med köpstopp har varit hår & shampoo etc. Det började med mitt experiment med att ersätta shampoo & balsam med bikarbonat & äppelcidervinäger) som tyvärr torkade ut min hårbotten. Kort därefter köpte jag ett shampoo av märket MacUrth på Ekostore som gav mig eksem/skorv. Under hösten har jag haft jätteproblem med min uttorkade hårbotten (det blev jobbigt att ha svarta kläder och att helöa tiden behöva borta av axlarna) trots att jag har gått tillbaka till salongsshampoon (tur att jag inte slängde dem) . Idag var jag hos frisören igen och fick utstå en mindre utskällning för den behandling jag har utsatt mitt stackars hår för. Frisörens tre budord var:

 1. Du skall alltid köpa salongsshampon (de är drygare och mindre giftiga)

 2. Du skall alltid köpa salongsbalsam (det du köper i affären innehåller gifta ämnen som torkar ut håret) Jag visste inte att det var så viktigt när det gällde balsam...

 3. Får du trots detta problem med hår och hårbotten bör du köpa Panto-3 (inget annat märke duger) och inom 2 månader bör du ha märkt en rejäl förbättring av hår- och hårbottens allmäntillstånd.
Hon hade även ett och annat att säga om den befängda idén att använda bikarbonat som schampo, annar svar hon trevlig och klippningen blev bra. Jag börjar bli hyfsat desperat och är väldigt sugen på att köpa Panto-3. Är det någon som har testat det?

Relaterade inlägg
Bloggad & inoljad - januari
Inget blod - maj


Läs mer!
En mammas dag har skrivit en lång (och inte så positiv) recension av 12 steg till ett skönare mammaliv. Hon reflekterar även över kaos och fasader.
Ett bra liv har också skrivit om boken men är mer välvilligt inställd.
Intervju med Carina i Aftonbladet där hon hävdar att hennes tvättberg är enormt.
Boken ger Terri Herrera Eriksson akut civilisationsångest.


Bilden är tagen av beeep med Creative Commons Licens.

3 kommentarer:

 1. 1. Jag har aldrig köpt salongsschampo. Jag använder två olika (Barnängen och Herbal Essence), beroende på vad jag känner för den dagen och så matchande balsam. Jag byter aldrig schampo.

  2. Jag har inte mjäll. Har haft en gång när jag var bortrest och fick tvätta håret med hotellschampo. Efter det fick jag ett hemskt mjällutbrott som tog tid att bli av med.

  Jag gissar att din hårbotten behöver lite lugn och ro med något den känner igen. Tänk efter. Har du haft något schampo du gillat? Som funkat bra utan att ge mjäll. I så fall, återgå till det och behåll det ett halvår. Låt håret och hårbotten vänja sig och coola ner efter det den utsatts för.

  Ibland är det gamla invanda bäst för kroppen...

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag har just börjat läsa din blogg. Äntligen en motpol mot all köphets. Jag behöver sådana som dig att identifiera mig med.

  SvaraRadera
 3. Jag använder egenhändigt gjord tvål i stället för schampoo - helst olivoljetvål. Inget problem med kliande hårbotten, inga konstiga kemikalier och inget stöd till den ganska obehagliga hudvårds/kosmetikabranschen.

  Jag har långt rakt hår som jag låter nån kompis eller sambon ta topparna på då och då, så jag behöver inte riskera utskällning av någon frisör ;-))

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin