söndag 28 oktober 2007

Efter köpfesten

Time To Shop

Bilden är tagen av [Clint] med Creative Commons Licens

God morgon världen på P1 hade idag ett inslag om konsumtion Efter köpfesten.

Aldrig förr har vi konsumerat så mycket som nu, och Sverige har flest antal kvadratmeter köpcenter per capita i världen. Samtidigt syns allt fler tecken på en begynnande konsumtions-trötthet. Vad händer efter köpfesten?
Tydligen har Sverige flest köpcentrum per personer i världen och ändå planeras nya köpcentrum som t. ex Malmö Entré. Här i Göteborg skall Frölunda torg byggas ut med 26000 nya m2.
I programmet intervjuades Christer Sanne som pratade om att det inte räcker att vi konsumerar rätt utan att vi måste konsumera mindre och Pernilla Jonsson som pratatade om hur den "gröna marknaden" har växt fram och hur medveten konsumtion är en trend som är här för att stanna.

Lyssna på programmet när det går i repris i kväll kl 22.05 eller via "Lyssna igen".

Relaterade inlägg:
Konsumtionen stjäl våra liv
Lästips


Läs mer!
Buying Into the Green Movement
Have you got green fatigue?
Shoppa eller inte shoppa, det är frågan.
Want to Save the Environment? Buy Less Stuff!

2 kommentarer:

 1. Snygg Blogg ! fin layuot o coola bilder men framför allt kul ämne,
  läste artikeln i vi o blev intresserad fasinerad det är ju så man vill leva egentligen, den här helgen t ex var det en person som gjorde mej ledsen besviken kanske sårad vad gjorde jag då ! satte igång att handla såklart tog ut flera tusen kronor å började köpa kläder prylar god mat på resturang och ja det blev en dyr helg såklart lyckligare blev jag inte. imorse läste jag artikeln i vi med ett allt bredare leende . jag som har ett förflutet innom 70-talets kollektivrörelse börade att fundera över hur mycket teknikprylar jag omger mej med och vad det är som triggar igång ett köpberoende som jag egentligen inte vill se.
  Lycka till med ditt projekt och fortsätt med din blogg.
  i ödmjuk respekt Lasse Malmkvist

  SvaraRadera
 2. Har nyss hittat till din blogg och det är en intressant tanke. Jag tänker ju på hur enormt mycket pengar du måste spara, och vad du tänker göra med dem sen när året har gått. En rejäl shoppingrunda?

  Nä, skämt åsido. Konsumtion för konsumtionens skull är lite läskig, inte bara när det gäller prylar utan andra saker med. Människor, till exempel. Som singel dejtar jag rätt friskt, men känner ibland att dejtandet får samma karaktär som hetsshopping - när jag dejtar för dejtandets skull och är på väg mot nästa innan jag ens är klar med den första.

  Jag har blivit rätt bra på att inte köpa för köpandet skull, men det där med dejtandet måste jag nog ta en allvarlig funderare på.

  Lycka till med allt!

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin