onsdag 17 oktober 2007

Tema rensa - min garderobsstädning del 1

Den här gången tog det ca 30 minuter att få ordning på garderoben. Sen återstår visserligen de kläder som hänger på stången men det är en bra början.

Samtliga bilder är mina egna

rensa 009

Klädkammaren.
I klädkammaren hänger respektive ligger alla mina och makens kläder (ej ytterkläder), barnens finkläder, barnens tjocka tröjor samt lillasysters uddakläder. Det är även ett förvaringsrum för grillprylar (borde nog flyttas upp på vinden) beslagtagna leksaker, resväskor modell mindre, övriga reseprylar, vinflaskor, extraporslin, tupperware, kläder som Storebror har växt ur och som Lillayster snart växer i.

rensa 010Min sida
Vänster sida är min och består av en garderob med alldeles för djupa hyllor och ca 1,5 hyllmeter med hängande kläder. I garderoben har jag "hemma kläder" medan "jobb-" och festkläderna" hänger på stången.

rensa 011Inte så städat
Det är lätt att man bara knölar in kläderna när man har bråttom. Det brukar bli storstädning 2 ggr om året när jag byter ut vinter- mot sommarkläder och vice versa.


rensa 013Under tiden
Jag slängde helt enkelt ut allt i hallen under rensningen och torkade av hyllorna med vatten och diskmedel. Sedan var det bara att hugga in, vika ihop och lägga tillbaka i garderoben.

rensa 015Efteråt
Lite mindre kläder i prydligt vikta högar. Det blev betydligt mer lättöverskådligt. Jag passade också på att plocka fram de där underkläderna som man sparar, det börjar bli lite tomt i underklädslådan. Och varför sparar man sådant till fint egentligen? Lite irriterande dock att det faktiskt bara tog 30 minuter att rensa... Varför har jag inte gjort det tidigare?
Jag undrar vad som är standard, hur många t-shirts respektive jeans som folk har?

rensa 017Rester
Det blev inte så jättemycket som rensades bort. Jag kände dock att jag kunde kasta de mest urtvättade plaggen, jag har ju möjlighet att köpa lite nytt efter nyår ;-D Jag har redan nu en lista över saker jag tänker köpa fasttejpad på insidan av garderobsdörren, dels sånt som har blivit utslitet under året (strumpor) och dels sånt som saknas (svart kofta, joggingskor)
På bilden ser man lite högar:


  1. Uttvättade t-shirts, slitna jeans och annat som skall slängas
  2. Väska m.m som skall läggas på bänken i tvättstugan eller doneras.
  3. En hög med sommarkläder som skall upp på vinden

1 kommentar:

  1. Jag undrar också hur mycket kläder folk har. Eller egentligen undrar jag över hur få plagg man kan klara sig på...

    Nu när jag är gravid har min garderob krympt avsevärt och jag tycker att det är skönt. De plagg jag har, tycker jag är fina. De får plats i garderoben, det är lätt att hitta och de går att kombinera med varandra. Jag kommer att kämpa för att inte ha en överfylld garderob, men ändå inget att ta på sig igen!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin