onsdag 24 oktober 2007

Energisparning pågår inför Halloween


Så lite som jag har handlat på IKEA i år är jag förvånad att jag fortfarande får vara med i deras kundklubb. Idag fick jag dock ett reklammail:

Spar energi på IKEA!

Nu till helgen den 27-28 oktober är det energisparhelg i IKEA varuhuset. Vi har besök av kommunala energirådgivare som ger dig smarta tips och råd om hur du enklast kan spara energi, och inte minst pengar just hos dig.
Som IKEA FAMILY medlem kan du köpa FAVORIT 2-literskastrull för 199 kr (ord. pris 249 kr). Den fungerar perfekt på energisnåla induktionshällar. Erbjudandet gäller 25/10-28/10.
Du hittar även boken “En obekväm sanning” av Al Gore, som i år tilldelats Nobels fredspris för sitt starka engagemang i frågor kring klimatförändringarna, till IKEA FAMILY priset 169 kr (ord. pris 269 kr.)


Jag skulle faktiskt behöva en ny kastrull eller två, jag fick rensa när vi köpte ny induktionsspis men jag har bestämt mig för att klara mig året ut. Dessutom vill jag spara lite på min egen energi och ett IKEAbesök är ganska krävande.


Halloween Pumpkins

Bilden på pumporna är tagen av lobo235 med Creative Commons Licens

Jag sitter och planerar ett Halloweenpartaj. I vår familj firar vi Halloween på "den rätta dagen" 31 oktober men vi har även bjudit hem makens kollegor för lite Halloweencocktails nu på fredag. När hösten är som mörkast passar det bra med lite ljus och skoj. Dessutom är det alltid kul att klä ut sig.

Förra året köpte jag en jättesöt pumpadräkt till Lillasyster och återanvände delar av en hemmagjord lejondräkt från när jag var liten till Storebror. Man behöver varken köpa eller sitta uppe hela natten och sy maskeradkläder. Man kan lätt skapa en "outfit" av grejer man redan har hemma.

Det är roligt att göra en pumpalykta (vi har vår på balkongen). Vi brukar ställa gravlyktor inuti pumpan. Av pumpaköttet kan man göra soppa och fröna blir goda som snacks.
Våra barn äter inte godis (vi tillhör uppenbarligen en minoritet) men vill man ge godis till utklädda barn som ringer på kan man ju föregå med gott exempel och dela ut Rättvisemärkt choklad eller så kan man erbjuda alternativ till godis. Det sistnämnda kan vara bra om man som jag har barn som är allergiska.
Pyssla

I år har dagis stängt den 31:e så vi kan pyssla så mycket vi vill här hemma. Kul Halloweenpyssel för barn är att göra en handspindel. När vi testade detta pyssel ville Lillasyster dock inte kladda ner sig för en gångs skull så hon fick rita en spindel istället. Eftersom jag inte skall köpa några dekorationer blir det till att göra egna. Jag hittade ett bra tips där man gjorde lyktor av paprikor (jag har sett att det finns orange sk. Halloweenpaprikor i affären). Man skar ut ett ansikte på samma sätt som man gör med pumpan och sätter in ett värmeljus.

Läs mer!

GreenHouse: Tips for a Green Halloween
Simplifying Halloween
DIY Halloween - amazing costumes, scary tech, pumpkins and gross food - officially awesome

Och glöm inte - snart är det jul (på Hisingen kom julen tidigt i år). I november blir det tema jul några dagar.

1 kommentar:

  1. Synd att du missade Emmaus-rean, hittade kastruller och arabia-tallrikar till sonens studentrum för 1 krona styck..

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin