söndag 14 oktober 2007

Mat, media & mikrolån

cookies 2

Bilden är tagen av roboppy med Creative Commons Licens.

I helgen har vi mest ätit gott och allmänt tagit det lugnt. Min bror och mor hälsade på, vi åt en fransk vegetarisk rödvinsgryta och spelade sybarit etfer att barnen somnat. På söndagen tog vi en promenad till torget och hämtade två bookmooch böcker. Jag håller på med kapitel två i Your money or your life och jag har börjat med steg 1 som jag skrev om i veckan även om jag har lite andra mer lättsmälta böcker som jag är mer sugen på att läsa. På Skatteverkets webbplats kan man enkelt se online hur mycket skatt man har betalat ända sedan 1998 men jag vill ju veta hur mycket jag har tjänat...

Jag läste i GP (Kakbanken ger goda lån) om Kakbanken, Kakbank är världens minsta, och kanske godaste, bank. Vi är massa vänner som hänger en gång i månaden, äter kakor och investerar i mikrokrediter i utvecklingsländer. Det gör oss och, förhoppningsvis, världen lite gladare!
Kakbanken lånar ut sina pengar genom Kiva, en ideell organisation som ägnar sig åt sk. mikrolån. Mikrolån blev väldigt uppmärksammat förra året när Muhammad Yanus & Grameen Bank fick Nobels frespris.
I GP, Två dagar, läste jag även en bra krönika, Ett liv utan tv, radio och tidningar av Henrik Wallgren. Han skriver: Jag är en helt enkelt en bättre Henrik än innan jag började mediafasta. Mindre stressad och mer närvarande. Man blev ju nästan bedövad av information förut. Osäker på världen, på mänskligheten, på framtiden, på sig själv.
Jag kan hålla med. jag tittar mindr epå TV nu men bloggar mer... Jag märkte att jag inte tittat på TV så mycket när jag helt plötslig tyckte att all reklam kändes så ny och fräsch...

International Cleanup Weekend.

Via ett jobbrelaterat nyhetsbrev fick jag tips om International Cleanup Weekend.
Google: "On October 13th and 14th, Googlers, our friends and family, and a lot of other folks around the world will be heading out to clean up our local parks, beaches, trails and other hot spots. Each of these projects will make a small difference to a specific neighborhood. Together, we hope to have a global impact, and make a real difference in how lots of people view themselves and their communities. Want to get involved?"

Jag deltog genom att städa barnvagnsrummet (eftersom vi inte skall vara med på föreningens städdag nästa helg) samt plockade med mig skräp från gården till grovsoprummet.

Läs mer!
Jack of all trades med bloggen Se mig bli rik, är en av alla personer som stöder Kiva
Kiva – länk mellan fattiga och mikrolån, artikel på E24
Hjälp länder på fötter genom Kiva.org
Elektronisk paus hos Bett R World

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin