tisdag 16 oktober 2007

World Food Day - Världshungerdagen


Idag den 16 oktober är det World Food Day som ska uppmärksamma hungernöden som råder runt om i världen. Världshungerdagen – World Food Day - sammanfaller med det datum då FAO grundades år 1945. FAO är FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation. FAO bidrar med kunskap och kunskapsöverföring om jordbruk, skogs- och fiskefrågor inom ramen för en hållbar utveckling. Temat för 2007 års Världshungerdag är ”Rätten till mat – den humanitära utmaningen för det 21:a århundradet”.

I Sverige anordnas den 18 oktober ett seminarium i Riksdagens Förstakammarsal med fokus på världens hungrande. Seminariet arrangeras av Miljöpartiet i samarbete med FAO, Svenska FAO-kommittén, FIAN (FoodFirst Information and Action Network), KSLA (Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien), UBV och Svenska Kyrkan.

Vad kan du göra?
Skänk pengar till valfri välgörenhetsorganisation som bekämpar hunger. Lutherhjälpen har bland annat projekt i Liberia där hållbar jordbruksutveckling ger fler mat för dagen. Läs mer om hur du kan engagera dig hos globalportalen.org.
Bett R World tipsar om möjliga sätt att göra Dig hörd på.

Läs mer!
Officiella hemsidan för World Food Day 2007
FAO Norden
Ta en titt på FAO hunger map

2 kommentarer:

  1. Man kan också gratis donera ett mål mat genom www.thehungersite.com - varje dag! Vettigare startsida kan man väl knappast ha?

    Keep up the good work
    /Anna

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin