söndag 28 oktober 2007

Köpstopp, köpstopp - hela dan'

Time To Shop

Bild: [clint]

Du skriver för lite om ditt köpstopp sa en kollega vid lunchen häromdagen. Så det är väl dags för lite reflektioner så här på sluttampen (köpstoppet slutar vid nyår). Det är ju lite tråkigt att varje dag skriva "Idag köpte jag inget onödigt" eller "Idag köpte jag inte heller något onödigt". Istället tänkte jag skriva lite om de förändringar som jag har gjort.


Istället för att äta ute
Jag startade en frukostklubb och bjöd in några kollegor till fredagsfrukost på jobbet. Första gången bjöd jag på frukostmuffins, juice, frallor och kanel/apelsinte. I somras hade vi matlag och turades om att ta med lunch till jobbet tre dagar i veckan. Sen har jag blivit bjuden på några glas vin av goda vänner vid tillfällen och i början på året bjöd JR mig på sushiluncher för att jag inte skulle få för stor abstinens. Jag får bjuda igen nästa år!

På fritiden
Jag lånar mycket böcker på biblioteket eller läser sådant jag fått från Bookmooch. Bloggandet tar också en hel del tid. Jag har sparat biocheckar som jag fick i julklapp förra året eftersom jag vara orolig för att jag skulle vara helt uttråkad på sluttampen. Dessutom fick jag några till som ersättning för en krönika jag skrev så nu blir det npg en hel del bio framöver. Jag har redan sett Tillsammans är man mindre ensam och Storebror skall få se Ratatouille. Jag har också sparat en Presentbiljett från Ticnet som går ut vid nyår och funderar på vad jag skall använda den till.

Vad händer sen?
De flesta undrar hur jag skall göra efter nyår , om jag kommer att shoppa loss ordentligt. Jag tror inte det. Naturligtvis kommer jag att handla lite saker som jag verkligen behöver (nya skor, nya underkläder osv...) men jag har fått en helt annan syn på konsumtion än vad jag hade för ett år sedan. Jag kommmer nog inte att börja prenumerera på några månadsmagasin igen, möjligtvis Yoga Journal som inte finns på biblioteket.


Läs mer!
Jag är inget större fan av Alex Schulman men han har skrivit en ganska bra krönika om behov.

3 kommentarer:

  1. Vad händer med bloggen när köpstoppet är över? Snälla sluta inte att skriva efter nyår!

    SvaraRadera
  2. Jag får se hur det blir med bloggen. Förmodligen kommer den att fortsätta i någon form. Kul att du gillar den i alla fall!

    SvaraRadera
  3. ja, tycker den e superbra! Jag håller tummarna för att den kommer att fortsätta finnas :)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin