onsdag 10 oktober 2007

Sans & balans + dubbelveckans utmaningWeb shots08070

Bilden är tagen av AJ Schroetlin med Creative Commons Licens.

Idag läste jag på Juggle, Wall Street Jounals blogg om sans och  balans i familjelivet, om en kanadensisk studie som visar att hur fler människor väljer att inte skaffa barn för att istället satsa på sina karriärer. Personligen tycker jag det skulle kännas konstigt att välja bort barn för jobbet men jag antar att det finns massor av anledningar till varför man väljer att inte "skaffa" barn. Som alltid är det väldigt intressant att läsa kommentarerna till inläggen.

Här hemma verkar det vara lite si och så med hälsobalansen. Alla är jätteförkylda och Lillasyster får inte komma tillbaka till dagis något mer denna vecka utan behöver vara hemma och vila upp sig. Det är lite tufft faktiskt, vi var ju hemma 3 dagar förra veckan också då barnen had eont i halsen och hög feber. Lillasyster har fått hänga med mig två förmiddagar på jobbet och vi har ännu inte helt löst hur vi skall göra resten av veckan. Så jag är på jakt efter någon bra kur mot förkylning, vilket är ditt bästa tips? Vårt immunförsvar verkar behöva lite hjälp på traven.
Jag fick brev från H&Ms kundklubb också, jag är tydligen ingen bra kund - jag handlar alldeles för lite så jag måste betala om jag vill vara med i fortsättningen...

Till sist - en ny utmaning
Från Bett r World kommer en ny utmaning; Utmaningen v. 41-42: Hitta dina batterigömmor. Jag har kommit på en redan nu., Den blinkande leksaksmobilen som inte längre låter och som mina barn har tappa tintresset för.

Dubbelveckans utmaning innebär att du ska köpa hem ett lager laddningsbara batterier av de storlekar du hittar i ditt hushåll och alla manicker du har. Är du ny på området, så glöm inte en batteriladdare - ofta hittar du paket som inkluderar batterier och laddare. Om du vill slippa laddaren (även den soldrivna), så kanske de nya USB-Cell-batterierna är något för dig; du laddar dem enkelt i vilken USB-port som helst.

Läs mer!
Snooze or Lose. En artikel om hur viktigt de tär för barn att de får sova ordentligt. Overstimulated, overscheduled kids are getting at least an hour’s less sleep than they need, a deficiency that, new research reveals, has the power to set their cognitive abilities back years.

4 kommentarer:

 1. Vad jobbigt med förkylning som inte ger sig. Mitt bästa knep är Echinacea. Jag brukar köpa i brustablettform. Funkar bra för mig. Problemet är att du inte kan ge det till barn. I alla fall inte små barn, tror jag. Massor av grönt té dricker jag också när förkylning är i antågande. Och sover, om det finns möjlighet! Här är en länk till en artikel där flera specialister uttalar sig om förkylning:

  http://www.sannarelations.com/?id=121

  Krya på er!

  SvaraRadera
 2. Jag ville hå många barnbarn,
  och visste inget annat sätt :)

  SvaraRadera
 3. Mina huskurer vid förkylning:
  kaviarröra med hackad rå lök på hårt bröd, hett vatten med skivad vitlök och honung.
  Vila, värme och vänlighet är inte heller fel.

  //nora

  SvaraRadera
 4. Vi har också löss på dagis nu, så här kliar det också. Mot förkylning funkar Colizin från hälsokosten snabbt.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin