söndag 25 oktober 2009

The green cure vecka 1

DSC01675

Bild: min egen

Som jag skrev om häromdagen så har jag hoppat på the Green Cure 2009 (som om jag inte hade nog med projekt...) Första veckans uppdrag var att läsa kapitlet "Creating your own vision", att ta bort en sak från bostaden samt att byta till miljövänliga rengöringsmedel.

Rensa
I onsdags gjorde jag en ordenlig rensning och dessutom har jag lagt ett par saker i "kanske slänga" högen så jag anser mig ha fullgjort uppgiften.

Städa grönt
Jag gillar att städa med bikarbonat som är ett riktigt dundermedel. Dessutom använder jag gärna ättika och grönsåpa. Sk. mirakeltrasor är också väldigt användabara eftersom man inte behöver använda något medel utan bara handkraft. De toalettrengöringsmedel jag använder är svanenmärkta.

En plan
Det är bra att ha en plan, en karta när man ska göra förändringar. Själv sparar jag inspirerande bilder och laddar upp dem på Flickr. Jag har också en A4 pärm med bilder som jag rivit ur inredningstidningar. Jag har påbörjat ett dokument i Googledocs där jag skrivit upp alla småsaker som behöver fixas (nya lister i hallen) men även önskemål på lång sikt (slipa golven, skaffa solpaneler, sätta in dörrar i burspråket i sovrummet etc).
Dessutom fick jag tummen ur och shoppade lite. Jag är väldigt dålig på att shoppa nu för tiden, även sådant som jag behöver. Nu har jag i alla fall köpt två lampfötter, en gardinstång och beställt en rullgardin till köket. Tanken är att rullgardinen skall fungera som insynsskydd när det är mörkt ute och även till viss del hålla kylan ute. Jag gillar egentligen inte gardiner utan vill ha det så ljust som möjligt men när det är mörkt ute är vårt upplysta kök som ett tittskåp.

2 kommentarer:

  1. Hur hinner du med allt? Jag fattar inte hur du bär dig åt. Inspirerande är det i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Såpa och diskmedel räcker, alla undermedel är bara dumt..

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin