fredag 9 oktober 2009

Inredningsfredag: Leva litet

Romantic getaway - kiwistyle

Bild: med tillstånd/ with permission from Dan Wiklund

Jag gillar verkligen små hus även om det jag själv bor i är hyfsat stort! Två av mina favoritbloggar är Tiny Life och Rowdy Kittens (härligt namn på en blogg!) som skriver en hel del om att bo litet som en livsstil. Även om de flesta inte är beredda på att bo på heltid i ett hus stort som en friggebod börjar amerikanska hus för första gången på länge blir mindre till ytan. Länge har trenden var stort större störst skriver The Economist men nu börjar det vända. Finanskrisen och att luften gick ur fastighetsmarknaden har också gjort mindre hus mer populära.

I believe our society has been used to excess for so long that we've lost track of what we really need. Simple living is still a novel idea in the United States."
En av de mest kända förespråkarna för minibo är Jay Shafer, grundare av Tumbleweed Tiny House Company. Han har själv bott i minihus sedan 1997, här är några bilder från hans nuvarande hus. I våras kom hans bok, The Small House Book, ut men den verkar inte finns att köpa i svenska internetbokhandlar och den finns inte i libris heller även om det finns en hel del andra intressanta böcker.

Men frågan kvarstår, hur litet kan man egentligen bo?

Läs mer!
Tiny Houses in Texas
CNN Profiles the Tiny House Movement
Does Size Matter: How Small A House Are You Willing To Live In?

3 kommentarer:

  1. Sonen och jag bor på 25 kvadrat fyra månader om året. Det går bra eftersom vi också har en trädgård att vara i. När vi flyttar in i de 57 lägenhetskvadraten på vintern så känns det stort och lyxigt. Men det är nog inte ytan jag värdesätter mest, utan att alla bekvämligheter som varmvatten i kran, egen dusch och toalett, skön säng, större teve osv.

    SvaraRadera
  2. Varför bo trångt om man inte behöver? Å andra sidan så finns det ingen mening med att bo för stort heller. Vi har ju alltid kollat på stora hus, men har börjat fundera på att även kolla på mindre. Är det bara välplanerat så kan det nog funka. Men det får inte kännas mindre än vår lägenhet liksom...

    SvaraRadera
  3. Vi har haft för litet hus egentligen, men vi försökte tänka framåt, nu är det lagom.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin