måndag 12 oktober 2009

Hejdå ekorrhjulet!

summer joy

Bild: IMISSMYJUNO

”Downshifting”, ”slow life”, ”simple life”, ”Voluntary simplicity”, ”frivillig enkelhet”, ”leva enkelt” …benämningarna på olika alternativa sätt att leva skiftar.

Idag inleder Dagens nyheter en artikelserie med namnet Hejdå ekorrhjulet! Först ut är intervjun med Claes Svedberg som vill släppa taget om det materiella. Imorgon blir det en intervju med mig!

6 kommentarer:

 1. Men du varken downshiftar eller lever enkelt ju. Och ditt ekorrhjul snurrar som bara den... Är det köpstoppet du ska pratat om eller vad?

  SvaraRadera
 2. Ekorrhjul och ekorrhjul, jag jobbar ju mindre än 80% = mer tid men mindre pengar. Även om min kalender är fullbokad emellanåt är det ju inte jobb utan föreningsaktiviteter, engagemang i barnen vardag genom föräldrakooperativet m.m.

  SvaraRadera
 3. Det krävs inte mycket för att det ska märkas skillnad. Jag har väldigt låga utgifter så har gått ned till 50% (mån-fre 06-10). Inte bara har det förbättrat mitt liv utan även gett en tjänst på 50% till en arbetslös, solidaritet :)

  Men 80% är ju en start och en stor skillnad mot 100% :)

  SvaraRadera
 4. Claes är min pappa. Det är lätt att släppa allt och fly när man inte behöver ta ansvar för något. Det har han aldrig behövt göra, han har bara flytt och lämnat allt annat åt mamma. Synd att han inte tar tag i sina problem innan han lämnar "ekorrhjulet". Orättvist mot oss andra. :)

  SvaraRadera
 5. Bengt - kul att läsa om någon som ser kopplingen mellan tid och pengar och prioriterar tid! Vore kul om du ville gästblogga! Hör av dig till mig på antianki@gmail.com

  Anonym - intressant att höra en annan sida av storyn...

  SvaraRadera
 6. Förstå mig inte fel, jag har inte jobbat heltid på många år och har ingen lust alls att någonsin göra det. Känns helt värdelöst om man har de ekonomiska möjligheterna att låta bli. Men all min tid är uppbokad ändå. Och då jobbar jag bara 40 % nu...

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin