lördag 12 juli 2008

Helgnöje

Anteckningsblock från Pretty Bitter, för de som behöver fokus i livet [via Apartment Therapy]


Igår (en dag efter att det sändes) lyssnade jag på Isabella Lövins sommarprogram. Det är alltid kul att lyssna på på Sommar, inte bara för att det oftast är intressanta sommarvärdar men även för att man får chansen att lyssna på ny musik (och gamla favoriter som t. ex Laleh och Elvis). Om man missar att sätta på radion klockan ett så kan man alltid lyssna igen, mycket praktiskt.

Isabella Lövin slog igenom med boken Tyst hav förra året (boken står på min att läsa lista...). Boken handlar om hur utfiskning numera är det största hotet mot fisken.
utfiskningen. Lövin har tilldelats många priser, bland annat stora journalistpriset i klassen "Årets berättare" för Tyst hav. Hon fick priset med motiveringen: "För hennes chockerande berättelse om vad människan gör med havet, och till vilket pris."
I andra delen av programmet pratade hon om konsumtion, hur vi inte blir lyckligare av att konsumera - tvärt om. Hon spelade bra musik också!

Andra saker man kan roa sig med under helgen är att baka. I början på veckan gjorde vi en gemensam insats och bakade en omgång kalljäst bröd men här är ett annat bröd som verkar både lättbakat och gott.Läs mer!
Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Tyst hav - jakten på den sista matfisken av Isabella Lövin
Miljöböcker till hängmattan i sommar

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. h den boken är också på min att läsa-lista! Tillsammans med 10 andra böcker ;)

    Om jag hittar igen min minimala mp3-spelare i röran ska jag se om det går att ladda sommar-programmet på den och lyssna då jag snart sitter på en 2,5 timme lång bussresa mot Skellefteå.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin