lördag 19 juli 2008

Bikarbonat går att använda till det mesta!

Bild: santa maria


När jag tittat på min besöksstatistik ser jag att det är många som är intresserad av bikarbonat. Jag har tidigare skrivit om vilket dundermedel det är, men det finns tusen och och en andra användningsområden så här kommer tips på fem till.

1. I kylen
Bikarbonat tar upp dofter så många tycker att man skall ha ett öppnat paket stående i kylen. Är kylen mycket smutsig kan du skura med bikarbonat.

2. I fotbadet
Blanda ner en näve grovsalt, 1msk vinäger och 2 tsk bikarbonat i ett varmt fotbad. Perfekt om du har promenerat en hel dag, eller gör ett eget badsalt.

3. I baket
Baka lite koreanska cookies, banankaka eller varför inte ett yogabröd.


4. Under armarna
Enligt uppgift (jag har inte provat) fungerar bikabonat bra som parfymfritt alternativ till deodorant.


5. Avloppsrens
Stopp i avloppet går att få bort utan kemikalier. Prova först med hett vatten i ganska stor mängd, försök annars med den här avloppslösaren: Lös en kopp bikarbonat och en kopp salt i en kastrull med kokande vatten. Häll i avloppet.

4 kommentarer:

 1. Vad snällt att du länkade till vår guide till eget badsalt!

  Jätte stort tack! Jag kan inte fullt ut uttrycka hur tacksam jag är för bloggosfären och att ni bloggar om våra artiklar.

  En nättidning som vår skulle inte klara oss utan er eftersom vi inte har pengar till att köpa reklam för. Utan bloggosfären skulle man antingen behöva minska ner ordentligt eller bryta redaktionellt oberoende och börja sälja produkter också (kommer aldrig inträffa så länge jag bestämmer - skriver man om något går det inte att sälja saker samtidigt utan att det blir korrupt).

  Jag hoppas få tid att läsa igenom din blogg mer i morgon eller någon av de närmaste helgerna. Men verkligen att jag riktigt önskar dig ett STORT LYCKA TILL med din den tills dess!

  Kring bikarbonat används det också i vissa mer "brutala" ansiksskrubblösningar mot orenhy. Vi hade ett recept i:
  nyfikenvital.org/?q=node/1892

  Shenet har också några skrubbrecept med bikarbonat här:
  shenet.se/recept/peelingmask.html

  Deras uppslagssida om natriumbikarbonat har också sina poänger:
  shenet.se/ravaror/natriumbikarbonat.html

  Vänliga hälsningar
  Hans

  SvaraRadera
 2. PS

  Jag planerar ett projekt där vi ska lägga till bra kompletterande bloggar som "Nyfiken vital rekommenderar" på sidor med bra trafik så att vi bättre skickar trafik tillbaka till bloggosfären. Jag har tänkt mig det ungefär som vi gjorde här med "Miss meisters mat med mera":
  nyfikenvital.org/?q=node/833

  SvaraRadera
 3. Bra tips, läbbigt, när folk fyller skåpen med massa gifter, när det räcker med såpa och handdiskmedel.
  Reklamen får oss att tro, att vi är snuskiga utan dessa olika starka medel.

  SvaraRadera
 4. Hej. Har slutat med demo och använder bara bikarbonat. Har man tålamod någon vecka så fungerar det perfekt. Ingen lukt och ingen svett. Framför allt ingen giftig aluminium. Rekommenderas starkt.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin