onsdag 23 juli 2008

Bokonsdag - Klappa inte krokodilen!

klappa

Nu kommer den första resehandboken för barnfamiljer gjord av barnfamiljer. Allt fler föräldrar väljer att resa med sina barn därför ger Apollo nu ut boken ”Klappa inte krokodilen!”.
Boken kostar 50 kronor och 20 kronor per såld bok går till SOS-Barnbyar.

Boken lanseras som en handbok fylld med tips för att göra utlandsresan med barnen enklare och roligare men den funkar minst lika bra om man tänker semestra på hemmaplan. Tipsen i boken handlar om allt från hur man på bästa sätt förbereder och planerar resan, hur man har roligt på flyget, konsten att tillgodose allas önskemål till hur man kan ta vara på resminnena.

Tio-i-topp-tipsen – utvalda från boken ”Klappa inte krokodilen”

 1. Kolla in resmålet på Google Earth innan ni reser. Har ni tur kan ni se hur hotellet, poolen och omgivningarna ser ut.
 2. Ta gärna med öronproppar, inte bara till er själva utan dela även ut till de passagerare som sitter runt omkring er under flygresan.
 3. På Itunes kan du ladda ner massa små gratisfilmer som man sen kan titta på i en Ipod. Enkelt och lätt att ta med sig. När barnen har somnat kan mamma och pappa lyssna på sin favoritmusik istället.
 4. Ta med badskor till barnen. De skyddar fötterna mot varm sand, glasbitar och vassa saker i vattnet.
 5. Låt barnen väja UV-kläder med långa ärmar och en solhatt som de gillar. Då slipper ni diskussioner om solskyddskrämer innan ni går ut i solen.
 6. Lär barnet några enkla ord på det språk som talas i landet. Att kunna köpa glassen själv är roligt och skapar självförtroende.
 7. Barn är ofta piggare på dagen än på kvällen. Satsa på ett fint och långt restaurangbesök under lunchen istället för på kvällen.
 8. Beställ in flera smårätter som ni delar på hela familjen. Då kan barnen själv välja bland många olika nya smaker. Att själv få plocka och välja väcker nyfikenhet. Om sedan ingen av rätterna faller barnen i smaken finns ju alltid bröd och sallad som kan stilla den värsta hungern.
 9. Ta med strandleksakerna till strandrestaurangen så kan barnen roa sig lite när de har tröttnat på att sitta vid bordet.
 10. Ett babylarm kan rädda många kvällar och siestatimmar som ni föräldrar kan tillbringa i lugn och ro, till exempel på terrassen.
Boken kommer i första hand att säljas i Apollos butiker samt på Apollos hemsida Boken kostar 50 kronor och 20 kronor per såld bok går till SOS-Barnbyar. Apollo stödjer SOS-Barnbyars yrkesskolor i Siem Reap, Kambodja och i Nairobi, Kenya. Där utbildas barn och ungdomar från mycket knappa förhållanden så att de slipper försörja sig och sina familjer genom arbete på gatan.

Läs mer!
Klart kidsen skall med ut och resa
Resa med barn
Barnsemester.se

1 kommentar:

 1. Utomlands hade vi ju inte råd att åka med fyra barn, det blev mest cykel, tält och kajakhyrning.
  I dagens G-P står det att den stor familj inte får ta med ens cyklar på tåget, SJ är inget miljöalternativ.. I Finland såg vi tågvagnar bäde för barn och cykjlar.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin