fredag 18 juli 2008

Ekohöstmode på Lindex

Kläder är till för att användas! Även om man försöker att slita ut de kläder man redan har eller mest handlar begagnat kan det vara bra att komplettera med något nytillverkat ibland, inte minst för att visa att det finns en efterfrågan på ekobomull.

Mer Eco
Lindex fortsätter sin ECO satsning i höst, både inom dam och barnkläder. Lindex använder sig av två olika märkningar för ekologiska produkter, EKO Sustainable Textil och Organic Cotton. Det jag saknar är dock information om hur tillverkningen går till.

Här kommer några tips från Matilda Tham till miljömedvetna modeälskare:

 • Tvätta mindre ofta. Häng upp, vädra och ta bort fläckar med gamla husmorsknep istället.
 • Tänk livslängd och kvalitet hellre än kvantitet. Det handlar inte om att lägga ner mer pengar utan att satsa på färre plagg som håller länge.
 • Var kreativ med kläderna i garderoben.
 • Låna och byt med vänner. Särskilt fest-plagg är tacksamma att låna, eller hyra.
 • Återanvänd och köp second hand.

Läs mer!
Lindex stödjer Sustainable Fashion Academy.
Tvättråd för en hållbar miljö

5 kommentarer:

 1. Bra skrivet! Eftersom jag själv klädköpstoppar så blir det inga nya kläder alls detta år (förutom enstaka second hand-plagg), men nästa år när jag börjar handla igen tänker jag limitera mig till enbart eko-plagg, och det är ju jättekul att så pass många klädbutiker hakat på trenden.

  Nästa år planerar jag att gå runt till olika klädbutiker i Umeå och fråga var de har sina ekokläder, ska bli intressant att se vad de säger och såklart ska jag blogga om det :)

  Kii i Umeå har t ex en hel del Kuyichi-kläder och annat ekologiskt (och ibland t o m Fair Trade) och är väldigt hjälpsamma och intresserade när man frågar om hjälp om just eko-kläder - SÅ ska det vara tycker jag!

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag skall kika på Kuyichi, jag behöver bland annat ett par nya jeans.
  Det är guld värt med affärer som har kunnig och engagera dpersonal.

  SvaraRadera
 3. frågade faktiskt inte, om mina nya lin-kläder är ekologiska

  SvaraRadera
 4. ...tänkte ha dem ett par decennier, tidlösa.

  SvaraRadera
 5. Jag är glad att det kommer mer och mer av ekokläder... Även om jag köper kläder så himla sällan, så är det kul att det faktiskt finns något ekorätt att kolla in när det väl ska bli dags.
  Skulle vilja ha en ny t-shirt, en lång.

  SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin