onsdag 2 april 2008

Tema böcker - bokbloggarBabel satsar numera på klimatanpassad TV. Fram till sommaren skall redaktionen på försök arbeta så miljövänligt som möjligt. Flyresor för att intervjua författare skall ersättas med tågresor och videointervjuer. Redaktionen ska välja miljöbil vid transporter samt bli bättre på att släcka lampor och stänga av datorer när de går hem. Jag måste erkänna att jag inte tittar på Babel (eller annat på TV över huvudtaget längre), inte heller följer jag några renodlade bokbloggar. Det finns många olika typer av bokbloggar. Vissa är mer litterära och skrivs av t. ex litteraturkritiker ( Errata) , andra fokuserar på vissa typer av litteratur (Ljudboken) medan några skrivs av etablerade författare inom olika genrer (Hillevi Wahl, Jan Kallberg, Camilla Läckberg, Denise Rudberg m. fl.). Amazon har också ett flertal författarbloggar.
Andra bokbloggar
Många bokbloggar (och det gäller ju alla typer av blgogar) uppdateras tyvärr sällan eller inte alls men här är några läsvärda just nu;
Expressen har bokblogg där Lisa Jannerling bloggar om aktuella böcker.
Boknyheter bloggar om just boknyheter
Anna & Hampus har en bokblogg ihop där de skriver om och betygsätter allt från Marianne Fredriksson till Tim Davys.
Bokhora är en site där fem litteraturälskande kvinnor skriver om böcker, tidningar och andra texter de läser, samt om boklådor, aktuella litteraturdebatter och allt annat som har att göra med deras största intresse: att läsa världen. Prova boknördstestet (jag skyller mina höga poäng på yrket) eller shoppa en tygväska i webbshoppen.
En annan sida listar alla böcker hon har läst (och recenserat) de två senaste åren och. Hon har även startat "Veckans boktrio" som är inspirerad av Malins numera nedlagda bokfemmor.
Calliope jobbar i bokhandel, med personalrabatt och gratis läsex har resultatet blivit en lägenhet full av böcker. En del av dem berättar hon om i sin bloggen. Calliope/ Kalliope är för övrgt musa enligt grekisk mytologi och lär bland annat ha inspirerat Homerus.

Läser du några bokbloggar?1 kommentar:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin