torsdag 24 april 2008

Konkurrenter till Camino?

Bilden på tidskrifterna är tagen av Long N.

Den 15 maj kommer första numret av LRF Medias nya tidning Ecoqueen. Enligt en artikel i Dagens Media riktar sig tidningen till kvinnor 20-45 år och kommer att handla om resor, mode och liknande livsstilsteman men med ekologi och miljö i fokus. Tidningen skall ge ut sex nummer per år och chefredaktör blir Åsa Holmström;


- Att förena lyx, njutning och konsumtion med ett ansvar för miljö i en tidning har inte gjorts tidigare. Tidigare försök har varit så präktiga att bara de redan frälsta kan ta det till sig, säger hon.

Hon ser inte Ecoqueen som en konkurrent till Camino utan siktar istället på att ta läsare från de breda livsstilstidningarna som Elle, Damernas Värld och Femina.- Camino kommer aldrig att nå de vanliga konsumenterna. I stort sätt alla tycker att miljöfrågor är viktigt, spännande och intressant, men det blir för mycket pekpinnar och för tråkigt. Ecoqueen utgår från de liv som vi lever i dag och hur vi gör det bästa av dessa.

Jag är väl jävig men jag tycker Camino är en högst läsvärd och intressant tidning som även är snyggt formgiven. Dessutom är ju Camino mer än bara en tidning.
LRF Media ligger bakom både livstilsmagasin som Lantliv och Gods & Gårdar liksom mer smala tidningar som TraktorPower och Boggi. Bonnier Tidskrifter skall också ha registrerat titeln Eco-living som enligt PRV ska ges ut med fyra nummer per år.

Sedan tidigare finns, utöver Camino, är den klimatsmarta inredningstidningen Kloka Hem på marknaden. Det är ETCs ansvarige utgivare Johan Ehrenberg som har startat en klimatsmart inredningstidning. Hitills har den utkommit med ett nummer. Utöver tidningarna Dagens ETC och ETC.nu ger man även ut pocketböcker, författade av personer knutna till tidningarna och enligt hemsidan finns det planer på att ge ut en klimatbok under 2008. Det finns en liten klimatbutik där man kan köpa en smart elspardosa och handukar av bambu m.m och man kan köpa el från ETC EL som säljer el i samarbete med Falkenberg Energi. Elen är 100% miljömärkt och dessutom den första ursprungsmärkta elen i landet.

Råd och rön kan väl inte ses som en konkurrent till ovanstående tidningar men den är nog så läsvärd. Senaste numret innehåller dessutom en längre artikel om shopping där både Fredrik Warberg och jag själv är intervjuade.

1 kommentar:

  1. Jag blir fascinerad av ditt köpstoppsprojekt. Det känns som en otroligt avlägsen tanke för mig, men jag skulle gissa att man snabbt kommer in i tanken och att det sedan istället känns märkligt att börja konsumera igen.
    Undrar vad man ersätter shoppingen med? Summan av lasterna är ju som bekant ofta den samma...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin