tisdag 1 april 2008

I love eco!

Bild ICA/Identity works

I helgen var vi på ICA och veckohandlade som vanligt men på vår Maxi såg det inte ut som vanligt. I hela butiken gjorde man reklam för det nya ekologiska sortimentet kallat I Love ECO. Produkterna var extra väl skyltade på speciella hyllor runt om i butiken och det fanns t.o.m handdukar i ekobomull på inredningsavdelningen.
Ett sextiotal produkter lanseras under våren och fler är att vänta längre fram. Produkterna i serien är märkta med KRAV eller med EU-ekologiskt. Eftersom KRAV ställer högre krav på djurhållningen använder ICA KRAVs märkning för alla animaliska produkter, som kött, ägg och mjölk. För vegetabilier, det vill säga frukt, grönsaker och spannmål, godkänner ICA även EUs ekologiska märkning, då den i stort sett överensstämmer med KRAVs regelverk.
Lanseringen av ICA I love eco sker med en stor kampanj under veckorna 13-15 som kommer synas i ICA-butikerna, TV- och direktreklam och kundtidningen Buffé. De fina förpackningarna är designade av Identity Works
Totalt finns cirka 370 ekologiska produkter i ICAs centrala sortiment och under 2007 ökade ICAs försäljning av ekologiskt med 28 procent i Sverige.

Jag tycker att det är kul med ett utökat sortiment med framför allt uppskattar jag att det har blivit lättare att hitta ekologiska varor. Tidigare fick man titta på listen med priset men nu sitter det en stor grön stjärnliknande lapp vid produkten. Nu ska vi mysa på helgen med en ekologisk frukost bestående av croissanter och marmelad!

Mer!
Titta på Sebastians bildspel! På kampanjsidan kan man också ladda hem "ekologiska ringsignaler"
Titta på tipsen för ekologiskt kalas, ekologisk middag eller Ekologisk fika

1 kommentar:

  1. Bra ekologikst kött finns på coop, plus massa annat.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin