fredag 11 april 2008

I shop therefore I am

Bild David Report

För en vecka sedan kom senaste David Report ut, denna gång med titeln I shop therefore I am. David Report är en publikation/nyhetsbrev som ges ut av David Carlson, grundare av designföretaget David design 1988. Nu för tiden arbetar David som konsult med design & brand management och ger bland annat ut David Report där han skriver om design, kultur och varumärkeskommunikation i ett humanistiskt perspektiv.
Detta nummer av David report handlar om shopping, konsumtion och downshifting. Vi shoppar som aldrig förr och att konsumera har blivit ett sätt att uttrycka identitet. I David Reports "I shop therefore I am" medverkar internationella trendexperten Kristina Dryza och Zen-buddhisten Sante Poromaa. En intervju med gästprofessorn Mathilda Tham från Beckmans designhögskola ingår också. Matilda Tham intervjuas om hur man kan konsumera mode på ett etiskt sätt. Zenbuddisten Sante Poromaa, lärare (sensei) vid det Zenbuddhistiska Samfundet i Stockholm, menar att vår tids hedonism och konsumtionsysteri har gjort att vi aldrig är riktigt närvarande. Zenbuddism står i för det totalt motsatta, nuet/ögonblicket är det enda som existerar och för att bli lyckliga måste vi läsa oss att leva medvetet och i nuet.

Läs mer!
Läs tidigare utgåvorav David Report
David Report finns givetvis på Facebook
Zen en radikal väg till frihet

2 kommentarer:

  1. jag är ju lycklig här och nu, på min ö ;)

    SvaraRadera
  2. Men är hedonism verkligen negativt? Det står ju för livsnjutande, och det kan man ju ägna sig åt utan att shoppa....
    Själv lider jag dessvärre av att sällan uppleva att jag är i nuet, utan att ha shoppat nåt alls. Det har jag aldrig tid med. Vart tar all tid vägen? Bloggande kanske.

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin