torsdag 3 april 2008

Klimatpiloternas andra utmaning klar

Bild: djaquay

Resultatet från Klimatpiloternas andra utmaning – värme och vatten – är nu klart. Under en månad har Klimatpiloterna utmanats att använda vatten och värme mer effektivt. För att kunna göra detta har de testat och utvärderat olika tips kopplat till värme och vatten. Klimatpiloterna har upptäckt att det finns många sätt att spara på och effektivisera sin värme och vattenanvändning. Det kan handla om att t.ex. sänka inomhustemperaturen eller att installera snålspolande duschmunstycken. En grads sänkning av temperaturen minskar t. ex. energianvändningen med hela 5 procent.

Termometern var väldigt användbar. Vi har sänkt med flera grader i vissa
utrymmen, alltid minst 1 grad överallt. Ett mer aktivt styrande ger bra resultat, kommenterar Klimatpiloten Rolf Möller tipset att sänka innetemperaturen med en grad.
Här hittar du mer information om Klimatpiloternas försök att effektivisera sin värme- och vattenanvändning och här finns resultatet sammanställt.
Jag skulle kunna tänka mig ett nytt snålspolande duschmunstycke men det liksom en snålspolande toalett får vänta tills badrummet skall renoveras om några år. Vi har en kommande stamrenovering i vår bostadsrättsföreningen men det är fortfarande inte beslutat hur och när det skall ske. När barnen flyttar och vi förhoppningvis inte behöver tvätta lika ofta vill jag gärna ha ett badkar istället för tvättstapel.

1 kommentar:

  1. Vilket intressant projekt!
    Detta ska jag sannerligen följa.
    Lycka till, and let the force be with you. :)

    Jonas

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin