torsdag 13 december 2007

Verkligen köpstopp

Bisarr bild: Sister72

Idag har vi hunnit med lussefirande på två olika dagisavdelningar samt på respektive arbetsplats. Vi hade dragning i konstlotteriet på mitt jobb och jag vann en fin tavla - kul! Sen skulle jag klippa mig på lunchen och råkade ut för något som ytterligare kommer att skärpa mitt köpstopp till nyår. Bankkomaten "åt upp" mitt bankomatkort... Som tur var kunde min man lösa ut mig hos frisören men det kändes ganska dumt. Nu har jag beställt ett ersättningskort men det lär ju ta ett par dagar. Jag har inga vapen att sälja, i värsta fall får jag annonsera ut prylar på Blocket. Eller be maken om pengar...

Inga impulsköp här inte
I gårdagens SvD kunde man läsa om paret i Kungsbacka som väljer ekologiskt och nobbar impulsköp.

-Det kan reta mig jättemycket att folk har som lördagsnöje att gå och shoppa, säger Linda Nilsson.

Artikeln är bra och men själv irriterar jag mig inte på andra som shoppar på lördagarna. Jag gjorde ju själv precis samma sak tidigare. Jag gillar att personerna i artikeln framstår som mänskliga och att de lyfter fram saker som egentligen är självklara, att man skall ta vara på möbler och annat som kan återanvändas samt att vårda & laga sina saker.

Sagor
Många har säkert läst sagorna i den annonskampanj som Svenskt Näringsliv lanserade den 10 december med syftet att väcka motreaktioner till den konsumtionskritik som förekommit i media under året. Problemet i t. ex. gumman som handlade för lite är visserligen att småföretagarna får stänga men det beror inte på att folk slutar konsumera utan för att de sätter sig i bilen och kör ut till närmasta galleria eller shoppingcenter i stället vilket gör att de handlar esom inte tillhör någon kedja får det svårare att överleva. Även vissa ekonomiforskare tycker att det är lite pinsamt med Svenskt näringsliv. Läs även den roliga antisagan.

1 kommentar:

  1. Mitt bankomatkort blev också spärrad igår, fick kortslutning med koden, men eftersom jag hade kortet i handen kunde det återställas. Blev informerad att vanliga GRATISbankomatkort inte längre finns (jag har internetbetalning och ett annat kreditkort). Nu ska man BETALA för att sköta jobbet själv!!

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin