torsdag 13 december 2007

Tema jul - snabba cash

Debt for Christmas

Bild: ChrisMoncus.com

Ikväll såg jag säsongens sista avsnitt av lyxfällan. Den här gången var det rätt ok, en tjej som hade hamnat lite snett med sin ekonomi men som ändå kunde komma på rätt spår igen till skillnad mot paret som var med förra gången. Å andra sidan undrar man när man läser följande:

Aftonbladet Plus har försökt nå Carina för att höra hur det gått för henne nu, några månader efter att kvällens program spelats in. Men Carina är i Thailand och låter genom TV3 hälsa att hon inte går att nå.

Julhandel på kredit
För många är julens köpfest en ekonomisk fälla. Kronofogden som befarar att många skall förköpa sig och att de obetalda skulderna kommer sedan kommer att gå till indrivning har flera tips på sin webbplats, framför allt riktat till unga.. Men det är också många som tycker att skulder är ok. Fast ärligt talat, hur kul kan det vara att sitta med avbetalningar i januari när man dessutom skall betala försäkringar etc. För även räntefria lån kostar, förr eller senare. Det är ju inte bara julklappar utan julmat och annat som kommer till och som gärna spräcker budgeten. Och att dra på sig betalningsanmärkningar för att man har förköpt sig på julklappar är väl trist

Våga vägra januariångest - 3 tips!
Håll budgeten även i jul!
Sätt en gräns för vad klapparna får kost - t. ex max 100 kr, det är en utmaning
Våga föreslå att ni skall dra ner på eller rent av skippa julklappar
Dra namn så att inte alla köper till alla (dessutom slipper man sitta i timmar och öppna paket)
Eller gör alla julklappar själv

Jag har faktiskt haft en betalningsanmärkning en gång när jag var 23 eller nåt. Anledningen var att jag struntade i att öppna brev från Radio- och tvtjänst i Kiruna. 2 års betalningsanmärkning för ynka 750 kr... Så himla löjligt... Visserligen ströks den i förtid men ändå.
Läs mer!
Snabblån till julklapparna kan bli dyrt
Stick With It (Even Though its Christmas)
Great Tips for Thrifty Holiday Shopping
Dyra krediter på kedjornas kort

1 kommentar:

  1. nej, inget på krita, bättre att vara utan.
    Lyxfällan har jag sett några gånger, fattar inte...

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin