onsdag 12 december 2007

Sett och hört - pressmeddelanden
Det händer att det trillar ner pressmeddelande i min inbox. Jag har inte riktigt kunnat passa in dem bland inläggen så nu får de ett helt eget inlägg eftersom jag tycker att det är lite intressanta nyheter. Jag får absolut inget betalt för det heller...

10/12 AdLibris erbjuder klimatneutrala bokleveranser
I janauari börjar AdLibris i ett unikt samarbete med Schenker att erbjuda sina kunder ett grönt val när de handlar böcker på nätet. Genom att betala en tia för leveransen istället för att få hem böckerna gratis kan kunderna själva välja ett klimatneutralt alternativ när de handlar online.


21/11 Europeiskt miljöpris till Gustavsberg
Det blev guld för Villeroy & Boch Gustavsberg AB i EMAS, EU:s frivilliga miljöstyrnings- och miljörevisionsordning, årliga miljöprisutdelning i Lissabon den 19 november. Främst belönades det omfattande, långsiktiga miljöarbetet i fabriken i Vårgårda. Trots att produktionen har ökat i fabriken har man kunnat minska det miljöfarliga avfallet markant. Priset delades ut av Portugals miljöminister, Francisco Nunes Correia och Timo Mäkelä, direktör vid Europeiska kommissionens generaldirektorat för miljöärenden. Läs mer här!


6/11 Vattenkranen utmanar miljöbilen som ny energisparare

Vi vet alla att miljöbilar minskar koldioxidutsläppen drastiskt. Men visste du att utsläppen kan minskas lika mycket genom att byta till energisnåla blandare i kök och badrum? Investerar du i energisparande blandare för ca 10 000 kr kan du spara uppemot 2 ton koldioxid per år – vilket är lika mycket som om du kör en miljöbil.

En studie gjord av IVF Industriforskning och utveckling AB visar att ett större hushåll, som förbrukar 5 000 kWh energi för eluppvärmt tappvarmvatten årligen, kan spara 2 ton koldioxid per år genom att byta till energisparande blandare. Byter du ut tre av hushållets alla kranar mot nya, resurssnåla, kan du sänka energianvändningen för varmvatten med 40 procent. Elen du sparar genom att byta från vanligt förekommande ettgreppsblandare gör att investeringen återbetalar sig själv på ungefär tre år. Gustavsberg har tagit fram Nautic, första kranen i Sverige med så kallad energisparande teknik. Läs mer här!

6/5 Canon hjälper WWF att märka och spåra isbjörnar i Arktis
På webbsidan WWF-Canon Polar Bear Tracker (http://www.panda.org/polarbears) kan allmänheten följa fyra av de märkta isbjörnarnas vandringar på en karta. Canon har samarbetat med WWF sedan 1998 och har genom åren stöttat flera olika WWF-initiativ. Läs mer om Canons miljöarbte här!

2 kommentarer:

  1. Blandare för 10 000 kr tror jag inte på, tillhör inte dem som duschar en kvart...

    SvaraRadera
  2. Nu går det att få tag i Oxo-bionedbrytbara plastpåsar. Plastmaterialet som bryts ner och försvinner efter ca 3 år. Om 5-10 år kommer effekten att märkas i mätbara områden. Alla sk vardagspåsar går att få i Oxo-plast. Besök sidan för Vardagsplast !
    /Miljöpåsen (d2w)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin