tisdag 11 december 2007

Tema jul - alternativ julgranEn julgran behöver ju egentligen inte nödvändigtvis vara en gran, det går ju lika bra med enris, en rumsgran i kruka eller varför inte en benjaminfikus eller någon annan större växt på kontoret. Jag fick ett trevligt mail från Liv om hur julgranen ser ut hemma hos hennes familj;


Min mamma upptäckte för en sådär 10 år sedan att hon var allergisk mot julgran så den julen gick vi ut i "skogen" (en vildvuxen del av trädgården) och högg ner ett litet sjukligt träd, avlövade det och placerade det i en julgransfot i vardagsrummet. Sedan virade vi glitter runt stammen och de största grenarna, satte dit en ljusslinga och hängde på lite röda kulor. Det blev jätte-fint. Så har vi gjort varje jul sedan dess och under påsken låtsas vi att trädet är ett gigantiskt påskris och fäster fjädrar i det. Det har även en midsommarklädsel och en höstklädsel (fejk-äpplen). Det finns dock ett litet problem, det är att för varje år som går finns det färre små grenar att hänga julpyntet på då de har en tendens att trilla av. Men som tur är så har vi blivit mer sparsmakade med julpynt för varje år så det går jämt ut. Och när trädet inte är pyntat så står det i vardagsrummet och ser elegant ut i sin enkelhet.

Sedan får jag visserligen göra en liten bekännelse, vi brukar köpa nytt pynt lite för ofta.... 2004 var färgtemat silver och rött, 2005 guld och rött (bild ovan), 2006 vitt och svart (bild nedan) och i år kommer det att bli vitt och grönt.


Läs mer!
Pocketpocketpocket: Alternativ julgran för oss boktokiga
Alternativ [rums]gran

1 kommentar:

  1. Haha, helt i min smak (hängde nyss femtio julgranskulor i körsbärsträdet :)

    SvaraRadera

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin